Напишете дума/думи за търсене

Не използвайте проходилката прекалено дълго. Ето защо

Проходилките във всичките си вариации, предлагани на пазара, са най-познатото и предпочитано средство за прохождане на детето

Но реално те забавят прохождането на детето, тъй като то се учи да върви с опора, без да се упражнява да пази равновесие и да ходи само. Така без проходилка детето се чувства несигурно и се решава да върви само тогава, когато има за какво да се опре.

Освен това - с проходилка детето свиква да се движи много бързо и, след като проходилката се махне - детето продължава да се опитва да върви със същата бързина, но резултатът е често падане и обезверяване на детето, че може да се справи без проходилка. С нея детето трудно усвоява и как да пада безопасно.

Проходилката може да създаде допълнителни опасности за детето. Ако се придвижва много бързо, може да се спъне в някой предмет на земята, да падне и т.н. Затова бъдете внимателни и наблюдателни. Осигурете безопасна зона. При използването на проходилката може да се получи допълнително натоварване на гръбначния стълб, което в бъдеще да се окаже причина за изкривяването му. Мнението, че проходилката може да е виновна за плоскостъпие или изкривяване на крачетата, няма научно потвърждение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ