Напишете дума/думи за търсене

Какво означава апетът за различни храни през бременността

Много бременни обичат сладко в големи количества по време на бременността.

Сладолед

Вкусовите рецептори стават по- чувствителни по време на бременност, но силното желание за ядене на сладолед или друг млечен продукт може да е признак на ниски нива на калции. Високи нива на калции за необходими за бебето, за да бъде здраво, докато расте. Тъй като може да е трудно за жените да понесат силната миризма на сирене или дори мляко по време на бременността, те често ще предпочетат сладоледа, за да си набавят калции.

Шоколад

Също като сладоледа, шоколадът е с високо съдържание на бързо - разградими калории, които успяват за кратко време да доставят енергия. Много бременни обичат сладко в големи количества по време на бременността. Шоколадът е богат на Витамин В, така че жените с недостиг на Витамин В понякога изпитват силно желание за шоколад.

Солени храни

Солените храни като чипс или кисели краставички са най-често срещаните храни, към които голям процент бременни жени изпитват силно желание. Стремежът към такива храни - различни гризини или кисели туршии, може да означава ниски нива на натрий, но по- често може просто да означава, че изпитвате удоволствие от вкуса на солената храна. Високите нива на натрий може да имат негативен ефект на здравето, например повишено кръвно налягане, така че това силно влечение към солени храни не е нещо, на което трябва да се поддавате твърде често. Друга често срещана причина да искаме сол може да бъде дехидратиране, така че уверете се, че пиете достатъчно вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ