Напишете дума/думи за търсене

Домашно хлебче с розмарин

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. захар

½ пакет жива мая

1/3 ч.ч. топла вода

2 с.л. зехтин

¼ ч.л. сол

20 гр. морска сол

2 стръка розмарин

Начин на приготвяне:

В малка купа разтворете захарта и маята. Размийте ги в топлата вода и оставете настрана. Нека сместа да престои 10 минути. В голяма купа смесете получената смес с брашното. Разбъркайте бавно, докато всичко се смеси добре. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Важно е цялото брашно да се абсорбира, без да има бучки.

Когато тестото е готово, го извадете от купата върху набрашнена повърхност и започнете да месите. Ще се получи гладко и меко тесто. Поставете го в леко намазнен дълбок съд, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 минути.

След като е удвоило обема си, отново го размесете върху набрашнена повърхност, но за кратко. Разточете тестото и го поставете в намазнена тавичка за печене.

Намажете тестото със зехтин и неравномерно забодете по една бучка морска сол на различни места в тестото. След това забодете и по малко розмарин в дупките за ухание. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ