Напишете дума/думи за търсене

Най-добрите съвети за пътуване, докато сте бременна

Планирате ли да пътувате, докато сте бременна? Няма от какво да се притеснявате. Вижте по-надолу няколко съвета, които е препоръчително да спазвате.

Полет със самолет

Не се страхувайте да се качите на самолет, стига да нямате проблемна бременност и в миналото си да не сте имали спонтанен аборт. Имайте предвид, че полетът по време на първия триместър няма да навреди на здравето на бебето ви. Все пак едва ли ще го изкарате много добре заради гаденето, което никак не е само сутрин, както и заради почти постоянната умора.

Идеалното време да летите е между 14-а и 28-та седмица. Тогава тези симптоми ще са отшумели, а неудобствата от третия триместър - като болки в гърба и подуване на глезените, няма да са се появили. Не забравяйте да резервирате по-рано място за полета си. За предпочитане е да бъде до пътеката в предната част на самолета, където циркулацията на въздуха е по-добра, а и ще е хубаво да бъдете по-близо до тоалетната. В никакъв случай не се качвайте на самолет след 36-а седмица, за да не рискувате детето ви да се роди по-рано от очакваното.

Пътуване с кола

Повечето лекари препоръчват да ограничите шофирането до шест часа на ден. Така ще поддържате здравословния приток на кръв в тялото. Затова избягвайте дългите пътувания освен ако няма някой с вас. Хубаво е да заредите автомобила си с много вода, леки закуски и плодове. Винаги слагайте предпазен колан, независимо че може да ви е леко некомфортно. Не на последно място не се отдалечавайте от основните магистрали и винаги следете къде се намирате.

Пътуване до работното място

Обикновено повечето жени нямат проблеми да пътуват до работното си място - дори то да се намира на час път с кола. Проблеми за вашето здраве или затова на бебето ви може да има, ако имате високо кръвно налягане. В такъв случай се посъветвайте с гинеколога си и се обадете на шефа си, за да разберете дали има компромисен вариант.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ