Напишете дума/думи за търсене

За здраво бебе са необходими по 300 калории повече на ден от обикновенo

За да износите здраво бебе са необходими по 300 калории повече на ден от обикновеното хранене на човек.

Да, трябва да се храните здравословно и пълноценно. Разнообразието в храните също е важно, за да си набавяте всички необходими вещества. Изберете храни, богати на витамини, минерали и протеини, които ще бъдат полезни и питателни за вас и бебето ви. Храните, които са богати на фибри, както плодовете и зеленчуците, могат да ви помогнат да се справите с неприятните хемороиди и запек, които се очаква да се появят.

Много специалисти оспорват твърдението, че бременната жена трябва да се храни като за двама и то напълно основателно. Хапвайте всичко, което пожелаете, както и се старайте да разнообразявате менюто си. Пийте повече течности и избягвайте напитки, които съдържат кофеин. Ако все пак не можете да се откажете от сутрешното кафе, то се старайте да не консумирате повече от чаша и половина на ден.

Някои храни могат да са опасни и е желателно да ги избягвате. Такива са недопеченото или не добре сготвено месо, някои месни деликатеси, суровата риба, стридите, недопържени или рохки яйца, а също и по-големите хищни риби като акула, риба меч, риба тон, съдържащи по-големи количества живак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ