Напишете дума/думи за търсене

Жена роди шест деца за девет минути в САЩ (Снимка)

Снимка: Фейсбук/The Woman's Hospital of Texas

Телма Чиака роди 6 деца - четирима синове и две дъщери в Хюстън, САЩ, в рамките на девет минути, пише stern.de.

 Дете номер едно е видяло бял свят в петък сутринта в 4:50, а в 4:59 часа лекарите вече са държали шестото дете на жената в ръцете си.

Болницата в щата Тексас, в която жената е раждала, публикува нейна снимка и някои факти за децата. 

Новородените тежат между 800 и 1300 грама, всички са в стабилно здраве, под строго медицинско наблюдение. За тях се грижат в интензивното отделение на болницата. Майката също се справя добре.

Дъщерите й вече са с имена - Зина и Зуриел. А имената на четирите момчета все още не са оповестени.

Раждането на Телма Чиака се оказва много специално, защото едва един случай от 4.7 милиарда бременности води до появата на шестзнаци, информират от болницата.

Майка на четиризнаци веднага е предложила помощ под пост във фейсбук: „Живея наблизо и бих искала да й давам съвети, ако някой се свърже с тях“.

Друга жена пише: "Вашите бебета са в най-добрите ръце, синът ми е роден в 26-та седмица от бременността и тежи 860 грама - и екипът на болницата се грижи отлично за него."

Друг потребител на мрежата пише с намигване под снимката: "По-вероятно е да спечелиш от лотарията ...".

Една жена даде четири предложени за момчешки имена: Зак, Сион, Захари и Зевс.

Многократните раждания влизат в заглавията на новините по цял свят. В Ирак една жена е родила седем деца преди малко повече от месец. В Пакистан жена стана майка на шест деца през януари - едно дете починало веднага след раждането, тогава то е тежало само 200 грама.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ