Напишете дума/думи за търсене

Баща измъкна бебето си от зъбите на куче динго, извлякло го кемпера им в Австралия

Баща спаси малкия си син от куче динго, извлякло го от кемпера им на о-в Фрейзър в Куинсланд, Австралия, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Момчето, което е на 14 месеца, е с дълбоки рани по главата и врата. Парамедици са му помогнали на място и са го отвели с хеликоптер в болница, посочва БТА.

Бащата се е събудил от плача на детето, който ставал все по-далечен. Той изтичал навън и трябвало да се справи с няколко диви кучета, преди да го измъкне от челюстите на дингото, което го влачело.

"Детето явно е било захапано отзад за врата и повлечено навън. Затова, ако не бяха родителите и бързата им реакция, раните му щяха да са по-сериозни" - каза пилотът Франк Бертоли от спасителната служба.

Момченцето е третото дете, нападнато тази година от куче динго на о-в Фрейзър, където е станал инцидентът. Островът е в австралийски национален парк, известен джунглите, блатата и крайбрежните дюни. Властите там предупреждават посетителите да избягват дивите кучета, да не привличат вниманието им и да не оставят храна.

На остров Фрейзър живеят около 200 чистокръвни кучета динго. Те са защитени животни в националните паркове на Кунисланд. Смятат се за много важни за местната екосистема, но признатите за опасни се убиват от рейнджъри.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ