Напишете дума/думи за търсене

Бадемово масло помага за премахване на бебешките крусти

Крустите или иначе казано млечните корички по скалпа на бебето са малки жълтеникави люспички, които много наподобяват пърхот.

Понякога се появяват и по веждите, челото и слепоочията. За да ги отстраните, можете да използвате бадемово масло. То обаче трябва да бъде от бебешка серия. Успокояващото му свойство ще направи кожата на бебчето мека и хидратирана.

Намажете скалпа на детето, както и останалите засегнати участъци с малко бадемово масло и го оставете да попие за около 20-30 минути. След това използвайте бебешка четка и много внимателно разрешете, за да отделите крустите от кожата. Накрая измийте главата на бебето с мек бебешки шампоан. В никакъв случай не ги премахвайте с дърпане насила, ако не се отделят сами, защото може да предизвикате разраняване. Не се пробвайте да ги откъснете. За премахването също така може да ползвате и клечка за уши.

Имайте предвид, че бадемовото или каквото и да е масло, ако не е от специалните серии за бебета, може да доведе до алергия. Затова трябва да се използват масла, които са предназначени за най-малките. Тези серии са с пречистен протеин и не крият риск от алергии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ