Напишете дума/думи за търсене

18-годишна започва да ражда на полицейска тренировка, без да знае, че е бременна

Снимки: Beth Martin/Facebook

18-годишно момиче, участвало в обученията на граничните сили на Обединеното кралство и проявявало "екстремна" физическа активност през последните месеци, започва да ражда по време на тренировка, без да знае, че е бременно.

Бебето Майзи се родило в седмия месец с тегло 2410 кг.

Бет Мартин от Блекпул, Англия, получила пронизващи болки в корема и се обадила на спешен телефон, за да получи помощ. Преди това била на полицейско обучение за реакции при безредици, разказа "Дейли мейл".

"Имах 7 часа, за да осъзная, че ще стана майка. Когато казах на братята ми, те си помислиха, че се шегувам", казва Бет.

Мейзи, която днес е на 7 месеца, се развивала в утробата на майка си зад ребрата й, при което коремът на Бет не растял. Двата теста за бременност, които британката си направила два месеца преди да роди през октомври 2018-а, също били отрицателни.

При "загадъчната бременност" жената не знае за състоянието си поради много фините симптоми. Нивата на хормона на бременността - ЧХГ, в урината, са толкова ниски, че не могат да бъдат открити.

Това може да се дължи на поликистоза на яйчниците, колебания в хормоните след друга бременност, ниски телесни мазнини, стрес или контрацепция. Движенията на бебето в утробата често за възприемани като газове. Дори ултразвукът може да не успее да открие бебето, ако матката не е разположена както трябва.

"Когато пристигнах в болницата, болките вече бяха непоносими. Една от сестрите ми каза, че според нея съм бременна. Tогава осъзнах, че близо 70 часа съм имала контракции", разказва Бет.

По време на бременността си момичето запазва фигурата и килограмите си. Не обръща внимание на малкото тегло, което наддава. Бет смятала, че се чувства уморена заради интензивните обучения, а когато контракциите започнали, мислела, че има проблеми със стомаха.

"Бях се отдала на тренировките, 70 часа седмично проявявах интензивна физическа активност", разказва тя. 

 Седмица преди да роди, британката била на обучение на полицията, на което я преследвали коне. Осъзнавала само че по-лесно се задъхва. 

"Никога не съм искала да имам деца, но сега не мога да си представя живота си без нея. Баща ми беше много щастлив, когато майка ми пристигна, клатеше объркано глава - всички бяхме в шок. И все пак Мейзи е най-хубавото нещо в живота ми", споделя още британката.

"Върнах се в колежа през септември, за да завърша курса си и да се върна на работа, след като ползвах 6-месечен отпуск по майчинство. Исках да покажа на хората какво още мога да постигна - и съм готова на всичко", казва Бет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ