Напишете дума/думи за търсене

Бебето на Петя Дикова вече почти звезда

Преслава с дъщеря си Паола и Петя Дикова със сина си Александър на разходка.   СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ НА ПРЕСЛАВА

Аня Пенчева качи малкия Александър на сцената на Народния театър

“22-ма души преброих, които ме попитаха: “Ти луда ли си да родиш?” Това бяха популярни хора, колеги, защото явно професията телевизионер е много примамлива в тая държава. Щяла съм да загубя мястото си едва ли не, ще сляза от трона. Истината е, че след 20 години в телевизията, рейтинги, предавания най-сетне се влюбих в Илиян и всичко се преобърна - забременях. До последно и двамата крихме за щастливото събитие.” Това разказа през март Петя Дикова малко преди да даде живот на сина си Александър. Той се роди на 22 април и е плод на любовта ѝ с поета и вече тв водещ Илиян Любомиров.

“Днес се роди нашият син Александър Илиянов Любомиров. Той е истински юнак, цели 4260 г и 55 см. Петя, ти сбъдна най-съкровената ми мечта и ме дари със син. Обичам те до безкрайност. Синко, добре дошъл”, написа тогава гордият баща. 

Ръцете на Илиян Любомиров, Петя Дикова и Александър. С тази снимка обявиха появата на бебето на 22 април.
Ръцете на Илиян Любомиров, Петя Дикова и Александър. С тази снимка обявиха появата на бебето на 22 април.

И макар да няма още два месеца, бебокът вече има активен социален живот. Александър “гласува” заедно с баща си в изборната секция в деня на европейските избори. 

Малкият Александър с баща си в изборната секция.
Малкият Александър с баща си в изборната секция.

“С най-добрия ми избор избрахме”, написа Любомиров под снимката от изборния ден. Поетът умили приятелите и последователите си и със снимка, на която детето спи на гърдите му, а под фотоса написа:

“Щастието е синът ти

да заспи върху теб,

да го гледаш как се усмихва насън и през цялото време да ти мирише на бебе.” 

Илиян Любомиров се снима със спящия на гърдите му син.  СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ИЛИЯН ЛЮБОМИРОВ ВЪВ ФЕЙСБУК
Илиян Любомиров се снима със спящия на гърдите му син. СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ИЛИЯН ЛЮБОМИРОВ ВЪВ ФЕЙСБУК

Преди дни пък Александър бе заснет на разходка заедно с майка си и фолкпевицата Преслава, която бе с дъщеричката си Паола.

А на 7 юни и едва на 46 дни бебокът направи и “първите си стъпки” в театъра. Баба му Аня Пенчева го качи на сцената веднага след премиерата на спектакъла “Актрисата”. Тя се скри зад кулисите и само секунди по-късно се върна усмихната, щастлива и с момченцето на ръце. Последваха аплодисменти и умилени погледи както от страна на зрителите, така и от актьорите на сцената. Кирил Ефремов не пропусна да погали бебето по крачето, а

Стефан Данаилов не

посмя да го

прегърне, вероятно

от страх, че ще го

изпусне

За появата на Александър бъдещите родители криха почти до последно. А новината тръгна от предаването “Култ”, на което Дикова бе водеща, допреди да роди. Неин гост бе прочутият илюзионист Андрю Басо, който “чрез магия” успя да изтръгне тайната на Петя и любимия ѝ. “Имаш много щастлива новина, нали?”, попита Басо водещата и продължи: “Ти ми каза, че ще ставаш мама скоро”. “През пролетта”, уточни Дикова леко смутена. Илюзионистът продължи с демонстрацията на вълшебствата, които може да сътвори, като позна пола на бебето и броя на буквите в името му. Така Петя Дикова, макар и малко неохотно, призна, че чака момче на име Александър. Противно на очакванията, че Петя е избрала името Александър заради баща си Сашо Диков, царственото название е избрано от любимия ѝ.

“Редно е да се съглася с него. Вие сте италианец. Ние с моя приятел сме като италианска фамилия и правим каквото той каже”, допълни водещата. “И Александър рита точно в момента, докато говорим за него”, каза с усмивка Дикова.

Няколко месеца преди това тя започна информационна кампания за превенция на проблемите, свързани с репродуктивното здраве на жените. Целта ѝ бе да даде популярност на тестовете за редуцирания яйчников резерв. Самата тя се подложи на такъв малко преди да забременее. А след като роди, се присъедини към посланиците на “ДНК - Направи го за България”, която цели да стимулира младите българи да стават родители.

Сега тя и мъжът до нея се радват на родителството и на малкия Александър, който вече има потенциала да стане звезда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ