Напишете дума/думи за търсене

Кръстиха кралското бебе Арчи с вода от река Йордан(Снимки)

Меган Маркъл, принц Хари и синът им Арчи на кръщенето му Снимка: Инстаграм/ Sussexroyal

Двумесечният Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - синът на принц Хари и Меган Маркъл, бе кръстен днес на частна церемония в Уиндзор, пишат британските медии.

За светото кръщение на Арчи специално е използвана вода от река Йордан. По същия начин са кръстени и братовчедите му - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Церемонията бе в тесен семеен кръг. На нея присъстваха принц Чарлз и съпругата му Камила, които пристигнаха рано сутринта в двореца с частния си хеликоптер. Чичото на Арчи - Уилям и съпругата му Кейт се присъединиха към гостите по-късно, часове преди церемонията да започне. Майката на Меган Маркъл - Дория, също бе сред гостите.

Изненадващо сред гостите не бе Нейно Величество кралица Елизабет Втора, която присъства на друг ангажимент. В списъка от 25 гости на церемонията обаче бе детегледачка на принц Хари - Тиги Ледж-Боурк.

За пореден път кралското семейство на Хари и Меган ще наруши кралските традиции. Двойката няма да разкрие кои са кръстниците на детето.

Те обаче спазиха друга кралска традиция - Арчи бе облечен с точно копие на сатенената роба, която е била ушита за най-голямата дъщеря на кралица Виктория и е използвана за кръщенето на поколения деца от кралското семейство.

Медии и граждани не бяха допуснати до церемонията. Вместо това кралското семейство сподели снимки, направени от фотографа Крис Алертън, който запечата и приказните моменти от сватбата на семейството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ