Напишете дума/думи за търсене

8 натурални съставки за здраве и красота

Растението алое вера е антибактериално и почиства кожата, а също така и скалпа от пърхот. Можете да го използвате под формата на гел и да нанесете като маска, както на косата, така и на лицето си.

Сода бикарбонат

Дълбоко почиства кожата, омекотява петите, избелва зъбите, а също така служи и за естествен ароматизатор. Можете да я смесите с вода, за да получите каша, а след това да ползвате като скраб за лице. Содата също така може да се сложи в обувки, от които желаете да премахнете миризма.

Чесън

Антибактериален, помага при настинка и грип, а също така детоксикира тялото чудесно. Можете да го консумирате директно или в сосове, ако не се притеснявате от силния му мирис.

Джинджифил

Помага при настинка, менструални болки и главоболие. Направете с него чай или го смесете настърган с мед. Хапвайте по 2-3 лъжици сутрин, обед и вечер.

Мед

Помага за отслабване, сухота в гърлото, акне и нарушения в съня. Добавете 1 ч.л. от меда в маската си за лице. Или същото количество в топло мляко за по-добър сън.

Кокос

Подпомага растежа на косата, изчиства лицето, заличава стриите, омекотява сухите и напукани устни, както и кожички около ноктите. Използвайте го директно като кокосово масло.

Лук

Облекчава кашлицата, намалява болките в стомаха и подпомага растежа на косата. Можете да го приемате като сок или серум за коса.

Куркума

Изгаря токсините, лекува акне, кашлица, настинка и действа антивирусно. Ползвайте подправката в мляко, чай или супа. За лицето добавете една щипка към маската. Има избелващ ефект.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ