Напишете дума/думи за търсене

6-месечният син на Александра и Даниел Петканови е най-малкият инфлуенсър в България (Снимки)

Бебето Габриел има над 96 000 последователи в инстаграм

Габриел Петканов е само на 6 месеца и вече има над 96 хил. последователи в инстаграм. Често “публикува” свои снимки сам или с родителите си - баща му Даниел Петканов е новият водещ на шоуто “България търси талант”, а майка му - Александра Богданска-Петканова, е успешен модел. Двамата са и сред най-успешните инфлуенсъри в България. Затова малкият Петканов получи още с раждането си званието “инфлуенсър”.

“Малко се злоупотребява с това инфлуенсър, изглеждаше все едно сме го закърмили с това. Но той самият, миличкият, още не може сам да взема решения. В неговия социален профил няма нито една реклама, няма пост, в който той да промотира нещо. Ако има някаква реклама, която е свързана с продукт за бебешката категория потребители, това минава през нашите профили. Да, Габриел може да присъства на тази снимка, но това се случва в нашите профили, неговият е чист”, казва Даниел Петканов и уточнява, че малкият е част от всекидневието на родителите си, а продуктите, които рекламират, са такива, които те реално използват. Семейството е свикнало отдавна с нападките към себе си и вече не им обръща внимание, макар да бяха критикувани, че са направили профил на бебето още в деня на раждането му и го показват на широката аудитория. Петканови нямат проблем с това. 

Една от първите снимки на малкия Петканов.
Една от първите снимки на малкия Петканов.

“В чужбина хората буквално стриймват (излъчват на живо) живота си 24 часа в денонощието. Отдавам реакциите на хората тук на това, че българското население е по-аналогово в момента, въпреки дигиталната ера”, обяснява тв водещият.

А Габриел въпреки крехката си възраст е много общителен, когато е навън.

Постоянно търси

контакт с хората,

“гука” и протяга ръчички напред, все едно иска да прегърне някого.

“Хората постоянно му казват: “Ееей, картофче”, “Ей, сладурче”, “Ей, мъник” и постоянно се шегуват, че се е “метнал на мен”, разказва Даниел Петканов. 

Габриел често има снимки в социалните мрежи. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Габриел често има снимки в социалните мрежи. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

И въпреки че е много малък и все още не може да говори, явно прави опити да пее, издавайки силни и ясни звуци. Родителите му сега го учат да седи сам, но все още не е много стабилен. За сметка на това е много задобрял в обръщането по корем и гимнастиката за бебета, която прави с играчките вкъщи.

“Рита, бие залъгалките, много е енергичен и даже му се чудим откъде е тази енергия”, разказва с усмивка бащата.

Името Габриел съвсем не е случайно избрано. Още докато Алекс била бременна, изключили варианта да кръстят сина си на баби, дядовци и други роднини. Разглеждали списъци с имена и символиките им, но решили да поискат предложения и от феновете си в социалните мрежи. А там се отзовали хиляди.

“Направихме пост, в който приканихме хората да ни предложат техните варианти за мъжко име. Може би имаше хиляди коментари с предложения и наистина прочетохме по-голямата част от тях. Някои бяха дали много алтернативни предложения за имена, обръщайки се към българското минало, до свръхмодерни, да не кажа налудничави нетипични имена. Имаше брутални предложения”, казва през смях инфлуенсърът и тв водещ. Сред коментарите присъствало неколкократно и името Габриел. Още преди години, когато Алекс и Дани били гаджета, той ѝ подарил плюшено хипопотамче, което моделката кръстила Габриел, а двойката се сетила за това, когато срещнала няколко пъти името като предложение за сина им. След това видели, че макар рядко срещано, Габриел означава “пазител на Бога”, “ангел”, “архангел”. 

Алекс и Габриел позират за снимка.
Алекс и Габриел позират за снимка.

“Звучеше ни миличко и като го повторихме няколко пъти, започнахме да си го визуализираме. Даже започнахме да му викаме в коремчето: Габриел, Габриел. Не е имало двоумение един да харесва едно, друг друго име, просто го решихме”, спомня си Петканов и допълва през смях: “Както се казва,

той е кръстен на

едно плюшено

хипопотамче” 

Габриел и баща му в обща фотография.
Габриел и баща му в обща фотография.

Макар да са млади, много ангажирани и дейни хора, семейство Петканови се справят почти изцяло сами с грижите за Габриел. Разпределят ангажиментите си така, че поне единият да може да остане с бебето. Когато обаче това е невъзможно, на помощ идва майката на Даниел. Останат ли си сами с детето обаче, макар да се случва рядко, това е любимото им време. Тогава намират начин и да снимат влогове за ютюб канала си. Там Петканови показват част от всекидневието си, изненадите, които си правят, пътуванията си. Габриел участва почти във всеки видеодневник. Но макар да е вече звезда и с хиляди последователи в инстаграм, има неща, за които е все още малък. Едно от тях е ходенето на море. Преди две седмици семейство Петканови имало планове да отиде до гръцкото море заедно с две приятелски семейства, но отложило почивката за септември заради високите температури, силните слънчеви лъчи и това, че бебето нямало още и 6 месеца. 

“През септември ще го заведем на екскурзия в Гърция, вече навършил, живи и здрави, 7 месеца”, обяснява таткото. 

Семейство Петканови н плажна вълна.
Семейство Петканови н плажна вълна.

За щастие, бебето е много кротко и дори не се налага мама и татко да прекарват много време в опити да го приспиват. Даже когато родителите му са около него и му обръщат много внимание, той се превъзбужда и не може да заспи.

“Има си ритуал - къпем го вечер, хапва и майка му му изпява една песничка, аз седя отстрани, защото явно наистина пея много зле и детето се стресира”, казва Петканов през смях.

Не липсват и забавни случки в живота на Алекс и Дани, в които бебето успява да развали романтичните моменти на родителите си.

“Наскоро бяхме тримата, гушнали сме Габриел между нас и с Александра си говорим лице в лице какво щастие е, как в началото не разбирахме какво е да имаш бебе, но с всеки изминал ден започваш да го чувстваш като огромна част от теб и нещо, без което не можеш. И в момента, в който си го казахме това и започнахме да се целуваме, малкият се изпърдя в лицето ни”, смее се той. 

 
 
Семейството често провокира с майтапчийски надписи по тениските си.
Семейството често провокира с майтапчийски надписи по тениските си.
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ