Напишете дума/думи за търсене

Домашен хляб от карфиол без глутен

Необходими продукти:

1 голяма глава карфиол

6 големи яйца

145 гр. бадемово брашно

25 гр. пармезан

5 скилидки стрит чесън

1 с.л. бакпулвер

5 с.л. разтопено масло

щипка сол

бял сусам

пресен риган, накълцан на ситно

пресен розмарин, накълцан на ситно

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете карфиола и го поставете в блендер. Накълцайте, докато не стане с големината на оризови зърна. Сложете в купа и оставете в микровълнова за 4 минути, за да си пусне водата. След това си помогнете с изтискване с ръце, за да премахнете излишната останала течност. 

Разделете белтъците и жълтъците на яйцата в две отделни купи. Разбийте белтъците до пяна. Сложете 1/4 от тях в купата с жълтъците. Прибавете към тях пармезана и бадемовото брашно, а след това чесъна, бакпулвера, маслото и солта. Омесете добре с помощта на шпатула.

Добавете към тази смес останалите белтъци, подсушения карфиол и отново омесете, но внимателно, за да не пресечете белтъците. Поставете тестото в намазнена тава и поръсете със сусам, розмарин и риган. Изпечете за 45 минути или до златисто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ