Напишете дума/думи за търсене

Безопасно ли е да боядисвам косата си през бременността

След третия месец от бременността можете да боядисвате косата си, но преди това трябва да вземете под внимание няколко предпазни мерки, независимо дали ще се оставите в ръцете на професионалист или ще освежите прическата си сама.

Не пропускайте теста за поносимост дори и ако сте го правили преди. Бременните жени променят навиците си свързани с храна, козметични продукти и други. Може да се окаже, че сте алергични към боята за коса, въпреки че преди не сте имали проблеми с боядисването.

Ако се боядисвате сама, задължително използвайте ръкавиците, които са в опаковката. Добре е контактът, който ще има вашата кожа с боята, да е сведен до минимум.

Обърнете специално внимание на зоните, които най-често се нацапват. Като превантивна мярка можете да намажете кожата там със зехтин, който ще предотврати навлизането на химически вещества по-дълбоко в кожата.

Ако обикновено изчаквате малко повече, отколкото е указано на опаковката, защото искате по-плътен и наситен цвят, сега е препоръчително да стоите с боята за максимално по-кратко време. Друга алтернатива е къната. Трябва обаче да следите внимателно състава й. Макар да се смята за природно средство, много производители злоупотребяват и добавят изкуствени оцветители вътре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ