Напишете дума/думи за търсене

Как лесно да си направим детокс

Може би отхвърляте идеята, че да се отдадете на тостове с шампанско и бисквитки се квалифицира като "прекаляване", но наближават празници и често ще ви се случва точно това. И след няколко седмици веселие изведнъж ще се усещате малко муден, подут, жаден за детокс.

Добрата новина е, че за това не се нуждаете от кой знае какво, а просто да се вземете бързо в ръце и, без да отлагате, да предприемете няколко прости промени в начина си на живот, за да избутате бързо тялото си в детокс настроение. Тук ще ви предложим няколко лесни начина за детоксикация на тялото за 24 часа или дори по-малко.

Наспете се добре

Няма нужда да сте кой знае какъв специалист, за да знаете, че сънят е един от най-добрите начини за детоксикация. А по-важното е, че докато спите, може да отслабвате. Защото сънят по принцип е свързан със загуба на тегло, намаляване нивата на кортизола и подобряване на цялостното здраве. Най-добрата страна на съня е, че не отнема абсолютно никакви усилия - просто се уверете, че температурата в стаята ви е приятна и в никакъв случай висока, и си осигурете 10-часов покой.

Изпийте голяма чаша вода веднага, след като се събудите

Осигурявайки на тялото си хидратация при събуждане, тя освежава и енергизира вашите клетки.

А ако трябва да сме точни, трябва да сте направили това и точно преди да заспите. И през целия ден. Защото, докато тялото спи, минават седем или повече часа без никаква хидратация.

Правете много почивки за разтягане

Веднъж на час правете почивка, дори и само за пет минути, за да се разтегнете и да се раздвижите, съветват специалистите. Това ще намали умората, ще накара кръвта ви да тръгне по мускулите и да повиши сърдечната честота, изгаряйки калории. Плюс това бърза почивка за разтягане вероятно е един от най-приятните начини за детоксикация на тялото ви, нали?

Спрете газираното и се посветете на чайовете

Най-отгоре в списъка на препоръчваните от диетолозите напитки са билковите чайове и минералните води. 

Избягвайте алкохола, докато сте на детокс

За нашите тела алкохолът е токсин, което означава, че когато го поглъщаме, телата ни ще работят за метаболизирането на алкохола преди другите източници на енергия, казват специалистите. С други думи, докато тялото ви е заето да преработва погълнатия алкохол, останалите калории от храната и напитките ще се натрупат като мазнини.

Освен това алкохолът ще ви дехидратира и умори допълнително. Ако се отнасяте сериозно към детоксикацията, отложете срещите с приятели "на по едно питие" и поемайте повече вода.

Но не се лишавайте от малките удоволствия

Когато тялото ви се чувства натежало, подпухнало и буквално боледува след сериите празнични трапези, единственото ви желание е да минете на зелев сок и вода, нали? Но ако попитате същите тези специалисти, които ви даваха горните строги съвети, те ще ви кажат, че този тип мислене може да бъде грешка. Защото според законите на природата, за да сте здрави, нито една храна или напитка не трябва да се пренебрегва. Просто трябва да хапвате умерено от всичко. Не се стресирайте, ако изведнъж ви се прияде шоколад или така отричания чипс. Ами вземете блокче черен шоколад или шепа чипс. Няма да се случи кой знае какво. Нещо повече – детоксът на тялото ще продължи да работи, а душата ви ще се почувства щастлива.

А най-бързият и качествен детокс, при това в приятна и зареждаща атмосфера, ще получите в петзвездния хотел "Лъки Банско СПА & Релакс", където ще ви предложат да се възползвате от програмата "ЛъкиФит". Тя е точно това, което търсите.