Напишете дума/думи за търсене

Деян Донков в Деня на християнското семейство: Живея с духа на баща ми, той много ми липсва

Деян често е с Христо и Радина

Двамата с Радина искат поне три деца

"Чувствам духа на починалия си баща непрекъснато, сигурен съм, че е около мен и ме наглежда да не върша глупости." Това сподели актьорът Деян Донков, който всяка година не пропуска да отбелязва Деня на християнското семейство с любимите си хора. Таткото на Деян - Донко Николов, дългогодишен шеф на полицията във Видин, а след това и адвокат, си отиде през зимата на 2013 г. Умира в ръцете на сина си, който направил всичко възможно да бъде до него в последните минути. Донков бил в Америка на турне и в момента, в който кацнал от Ню Йорк в София, се отправил към баща си.

"Видяхме се и си простихме. Два часа по-късно той почина", връща се в спомените си звездата. Мъжът на Радина Кърджилова признава, че е създавал доста проблеми на родителите си, когато полицаите го арестували и трябвало да докладват на началника си кого са хванали. Освен че като юноша често се биел, в съвсем ранна възраст Деян паднал в корито, пълно с негасена вар, и се нагълтал с нея. Баба му, която по това време затваряла лютеница, го чула да вика за помощ. Незабавно го откарали в болница, където успели да го стабилизират и спасят от най-лошото. Когато е едва 7-годишен, скандалите между родителите му зачестяват и накрая се разделят. След развода бъдещият артист остава при майка си. Заради професията на Анка Иванова, единствения патоанатом в района на Видин, актьорът е израснал в моргата.

"Никога не ме е било страх от смъртта и труповете. Но на мен ми харесват по-вълнуващите и истински професии, каквато е актьорството", обяснява половинката на Радина Кърджилова.

Днес той иска да бъде баща за пример и за двамата си синове - Христо и тийнейджъра Деян, и всяка свободна минута е с момчетата си.

И Деян-младши прекарва доста време с баща си
И Деян-младши прекарва доста време с баща си
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ