Напишете дума/думи за търсене

Какво да спортувате преди и по време на бременност

Важно е да бъдете в добра физическа форма, ако се опитвате да забременеете.

Основата причина е, че здравето на майката директно влияе върху това на бебето. Затова колкото по-рано започнете редовни тренировки, толкова по-добре. Направите ли ги навик във всекидневието си, ще ви е по-лесно да не пропускате упражнения и докато сте бременна. За целта изберете серия от активности. По този начин, ако не можете да излезете за разходка заради проливен дъжд, ще може да направите нещо друго – клас по зумба или йога. Най-подходящият спорт е плуване. Когато сте бременна, във водата ще се чувствате лека, въпреки че ще носите наедряло коремче.

Има определени силови упражнения, които ще ви помогнат през тези 9 месеца. В този период коремът и гърдите ви ще растат, като това ще натоварва определени части на тялото. Затова, преди да забременеете, трябва да укрепите мускулите на корема и гърба си. Така е по-малко вероятно да получите болки в гръбначния стълб след раждането. Освен това ще подобрите баланса и стойката на тялото си.

Ако тичате 10 км всеки ден или обичате да изпитвате докрай физическите си способности по време на тренировка, е време да промените това, защото по подобен начин стресирате организма си и е по-малко вероятно да заченете. Същото важи и ако сте бременна. Трябва да намалите високо интензивните тренировки и да ги замените с други.

Много жени така се захласват във фитнеса, че бързо го възприемат като средство за отслабване, а не средство чрез което укрепват здравето си. Заради това прибягват до определени диети, които изключват някои видове хранителни групи.

Ако се опитвате да забременеете, това няма да ви помогне. Ключова роля има балансирането хранене, което обхваща не само продукти, богати на белтъчини, но и на мазнини и въглехидрати. Препоръчително е всеки ден да отделяте 30 минути за кардио упражнения. По този начин ускорявате пулса си и увеличавате издържливостта си. Това ще ви е от голяма полза по време на раждането. Бременността е сякаш се подготвяте за дълго бягане, а раждането е самият маратон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ