Напишете дума/думи за търсене

Трогателно: Дете продава домашните си любимци, за да помогне на болно другарче

Дете обяви домашните си любимци за продажба, за да помогне на друго дете.

9-годишната Ана Мария от Димитровград реши по този начин да събере пари за лечението на момиче със злокачествено заболяване, чийто единствен шанс е скъпа терапия, предава NOVA.

„На първия ми учебен ден ми ги подариха и обичам да си играя много с тях”, разказва Ана Мария Николова.

И въпреки че трудно се разделя с тях, тя решава, че има и по-важни неща от играта с домашните любимци, след като разбира за кампанията за събиране на средства за 7-годишната Михаела. „Видях поста, че Михаела е болна и реших да ги продам и каквото взема от тях да го даря”, разказва ученичката.

"Каза „Мамо, аз нямам достатъчно нови играчки запазени, които да пусна в базара за Миша и затова мисля, че мога да си продам хамстерите” и съответно се разплака, когато аз се съгласих”, каза майката на момиченцето Радомира Господинова.

Михаела е на 7 години, 6 от които се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започва когато Михаела е едва на година и осем месеца. Схващат й се крачетата и има силни болки в гръбнака. Парализира се. Изпращат я в Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги" гр.Пловдив, следват редица изследвания. Според лекарите е много рисковано да се направи биопсия заради мястото, на което е туморът ( в гръбнака ), за да не се парализира завинаги. Според местоположението и годините решават, че е Невробластом. Започва химиотерапия в продължение на повече от година. След проведения блок на лечение, Михаела влиза в ремисия. Радостта обаче продължава само година и половина. След направен контролен ЯМР се установява рецидив. И кошмарът започва отново.

Спешна операция в болница „Иван Рилски", гр. София. Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После пак рецидив , пак операция, този път в Германия. След направената биопсия се установява ,че не е Невробластом, а Сарком на Юинг ( на меките тъкани). Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг, 3 месеца в Германия на протон терапия. Три месеца след това, при ядрено-магнитен резонанс, се установява отново рецидив и няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги", гр.Пловдив и една на белия дроб в Германия. Продължава следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата.

Според лекуващия лекар единственият ШАНС е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония . Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Михаела има нужда от 24 флакона, които са достатъчни за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро, а за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата могат да се плащат поетапно - за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни. Първият трябва да започне началото на февруари.

Дарителска сметка в лева

Уни кредит Булбанк

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ