Напишете дума/думи за търсене

4 домашни маски за лице с лимон

Лимонът е една от най-често използваните съставки за стягане и избелване на кожата. Това се дължи на богатия му състав на Витамин C, който е важен в козметичните процедури.

Не използвайте маските, ако имате прекалено чувствителна кожа. Важно е да знаете, че след третиране на лицето с лимон не бива да го излагате на пряка слънчева светлина поне 4-5 часа.

Маска с лимон с магданоз

Магданозът намалява тъмните петна по кожата и изравнява тена. В комбинация с лимон маската е отлична. Пригответе 1 чаша нарязан магданоз, 1 чаша вода и 1 лъжица лимонов сок. Кипнете магданоза във водата за 10-15 минути. Изцедете сместа и добавете лимоновия сок. Оставете сместа да се охлади и я нанесете върху кожата. Оставете я в продължение на 30 минути, след което измийте лицето с вода.

Лимонов сок с кокосово масло

Кокосът е силен антиоксидант. Смесете 2-3 капки кокосово масло с 1 с.л. лимонов сок. Разбъркайте добре и нанесете сместа върху лицето. Оставете да преседи 20 минути и изплакнете.

Краставица с лимонов сок

Краставицата има избелващи свойства, тя допринася и за намаляване на появата на нови петна. Блендирайте краставицата, смесете я със сок от ? лимон и 1 с.л мед. Смесете добре съставките и ги нанесете върху лицето за 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

Кисело мляко и лимонов сок

В киселото мляко има естествени ензими, които също помагат в борбата с тъмните петна. Изцедете малко лимонов сок и намажете с него лицето. След като изсъхне, сложете отгоре 1-2 с.л. кисело мляко. Оставете за 15 минути и измийте лицето с вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ