Напишете дума/думи за търсене

10-те най-полезни храни за бременната жена

Начинът на хранене през деветте месеца е особено важен за развитието на бебето в утробата.

Правилното хранене по време на бременността пази както здравето на майката, така и здравето на бебето. То допринася в голяма степен за доброто развитие на бременността и за нейния благополучен изход – раждането на здраво, жизнено и с нормално тегло бебе. Повечето здравни специалисти са на мнение, че по време на бременност дневните хранителни норми не би следвало да се различават съществено от тези при добре балансираната диета. Ето кои са най-здравословните храни, на които да наблягаме през деветте месеца.

Кисело мляко или йогурт - съдържа калций и пробиотици.
Кисело мляко или йогурт - съдържа калций и пробиотици.
Кейл или спанак - съдържа калций, фибри, фолиева киселина и витамин А.
Кейл или спанак - съдържа калций, фибри, фолиева киселина и витамин А.
Твърдо сварени яйца - съдържат витамин А, желязо и протеини.
Твърдо сварени яйца - съдържат витамин А, желязо и протеини.
Сьомга - съдържа омега 3 мастни киселини.
Сьомга - съдържа омега 3 мастни киселини.
Агнешко месо - съдържа витамин Б12, желязо и цинк.
Агнешко месо - съдържа витамин Б12, желязо и цинк.
Сладки картофи - съдържат витамини А и Е.
Сладки картофи - съдържат витамини А и Е.
Сурови ядки и семена - съдържат фибри, витамин Е и магнезий.
Сурови ядки и семена - съдържат фибри, витамин Е и магнезий.
Зърнени храни - съдържат фибри, желязо, магнезий и цинк.
Зърнени храни - съдържат фибри, желязо, магнезий и цинк.
 Авокадо - съдържа фолиева киселина и полезни мазнини.
Авокадо - съдържа фолиева киселина и полезни мазнини.
Малини и боровинки - съдържат антиоксиданти и фибри.
Малини и боровинки - съдържат антиоксиданти и фибри.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ