Напишете дума/думи за търсене

Вярно ли е, че спортуващите жени раждат по-лесно?

Жените казват, че раждането по естествен път е болезнено и трудно. Затова много от тях предпочитат цезаровото сечение. Има обаче няколко трика, с които може да улесните раждането по естествен път.

1. Тренирайте

Жените раждат по-лесно по естествен път, ако през бременността намират време поне 3 пъти в седмицата за тренировки. Така укрепват волята и издържливостта си, затова и шансът да поискат медицинска намеса е много по-малък. Важното е да се движите, независимо дали се разхождате в парка, или плувате.

2. Отпуснете се

Ако раждате за първи път, трябва да знаете, че това понякога отнема дълго време. Така че, когато усетите първата контракция, не започвайте веднага да дишате дълбоко и да броите минутите до другата. По този начин само ще натоварите психиката си. Вместо това си дайте малко време за релакс. Така ще се успокоите и ще родите много по-бързо.

3. Не се обезводнявайте

Имайте предвид, че не трябва да се обезводнявате. Затова приемайте повече течности от обикновено. Според проучване на Калифорнийския университет по този начин ще съкратите раждането с няколко часа. 4. Накарайте половинката ви да ви масажира Медицинското училище в Маями е установило, че ако партньорът ви масажира преди раждане, ще чувствате по-малка болка, докато давате нов живот. Причината е, че ще се чувствате емоционално свързана с половинката ви и някак ще „споделите“ болката. За да подсилите този ефект, казвайте на партньора си как се чувствате през цялото раждане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ