Напишете дума/думи за търсене

Защо бременните трябва да хапват бадеми

Бадемите съдържат много високо количество Витамин Е. Той е известен като изключително необходим, когато една жена очаква дете.

Освен това бадемите съдържат много минерали, сред които и манган, който заздравява костите и регулира кръвната захар, както и магнезий, който е изключително важен за правилното функциониране на органите и мускулите за контрола на гликозата в кръвта и регулирането на кръвното налягане. Кожата пък натрупва флавоноиди, които действат като антиоксиданти и ако бъдат подсилени от Витамин Е, който се съдържа в бадемите, това може да бъде от полза за организма с напредването на възрастта. Освен всичко друго бадемите са изключително полезни за намаляване на "лошия" холестерол.

100 гр. бадеми съдържат около 56% от дневния прием на Витамин Е. В това количество присъстват и други витамини: тиамин (0, 21 мг), витамин B5 (0, 47 мг), витамин B9 (50 мг), пиридоксин (0, 15 мг), витамин РР (7 мг) и други. Количеството мазнини е 49 гр. на 100 гр. цял орех;бадемовите ядки съдържат незаменими аминокиселини, които не се синтезират в човешките клетки, но са необходими за изграждането на протеин. Също в 100 гр. от продукта има около 70% от дневната нужда от магнезиевия елемент за тялото на майката, и 60% фосфор, голямо количество калий, калций, мед, цинк и селен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ