Напишете дума/думи за търсене

Дичо купил теста за бременност на Карина, така разбрали, че ще имат второ дете

Щастливото семейство скоро ще се увеличи с още едно женско присъствие.
СНИМКИ: СИМОН ВАРТЕРЯН

Заради пандемията жена му е в параграф 22 - задължителните прегледи сега са забранени

В края на юни певецът Дичо и половинката му Карина Попова, която нашумя с участието си в кулинарното шоу “Мастършеф”, ще станат родители отново. Тогава се очаква да се появи втората дъщеря в семейството им, след като вече имат 5-годишно момиченце. Щастливите родители са избрали и име, но засега предпочитат да го запазят в тайна.

Най-развълнувана от новината, че щъркелът ще дойде пак в дома им, е първородната дъщеря на Дичо и Карина – Ариел. Преди дни тя отпразнува петия си рожден ден и освен че вече е голяма, ще става и кака.

“За нея е най-голямото вълнение. Все пак това да си кака, си е титла. И я носи с гордост”, казва Карина. Тя и Дичо решили постепенно да я подготвят за новината, че се очаква ново попълнение в семейството. “Честно казано, беше ми трудно да измислим как точно да й кажем, но тя чуваше, че си говорим. В първите дни бяхме решили да не ѝ обясняваме, най-малкото първите месеци са такива, в които по принцип не се казва. Искахме всичко да е сигурно. Но в някакъв момент тя чу, че си говорим, и ѝ съобщихме”, разказва Карина. Истинското осъзнаване за Ариел обаче дошло с наедряването на майка ѝ. Сега обича да гали коремчето ѝ, да усеща как мърда бебето вътре и да му говори. И е много щастлива от предстоящата среща със сестричката си.

В началото на седмицата голямата дъщеря на Дичо и Карина навърши 5 години.
В началото на седмицата голямата дъщеря на Дичо и Карина навърши 5 години.

За Дичо обаче не била чак такава изненада новината за втората бременност на Карина. Дори той отишъл да ѝ купи теста за бременност. След като тя го направила, щастливите родители заедно видели двете чертички на теста. И макар мечтата на повечето мъже е да имат синове, с които да играят футбол, Дичо се радва, че новото попълнение пак ще е момиче.

“Като гледам как е тръгнала работата, ще трябва да шием рокли. А и къде ти футбол, те не играят вече. Сега, като го забраниха, момчетата ще забравят да го играят”, казва с усмивка певецът.

Преди повече от 5 години, когато разбират, че ще стават родители за първи път, Дичо и Карина подготвят специални картички с ехографска снимка, които подаряват на най-близките и така съобщават новината. Сега не полагат чак такова старание, но поднасят благата вест на майката на Карина в особено специален момент.

“Отидохме на рожден ден на майка ми неподготвени, без подарък и решихме, че ще компенсираме, като ѝ съобщим новината”, разказва с усмивка бременната Карина. Тя допълва, че тази бременност била неочаквана за тях. “Не, че не сме го искали, но не сме и очаквали. Бяхме решили, че няма да се пазим, и ако стане”, признава красивата кулинарка, но не крие радостта си от новината.

Бременността по време на коронавирусна пандемия се оказва предизвикателна не само за Карина, а и за останалите бременни в държавата. 

Бременната Карина се оплаква, че заради коронавируса прегледите за бъдещите майки са забранени.
Бременната Карина се оплаква, че заради коронавируса прегледите за бъдещите майки са забранени.

“Китаристът на Дичо очаква бебе до дни и сме близки с неговата жена. Тя в момента има страхотни проблеми от това, че нямаше кой да ѝ издаде болничен, излизайки по майчинство. Задължителните прегледи в последните дни също не са ѝ направени. Това малко започва да ме плаши. Защото си казвам: До юни има време, но от друга страна, всички казват, че не е ясно какво ще се случи дотогава. Аз бях предприела едно африканско пътуване и дълго време нямах възможност да отида на преглед. Като си дойдох, пак не мога да отида и реално ми се събира много дълго време, в което не ме е видял лекар. И това, че в момента нямам спешна нужда, не значи, че все пак не трябва да ме види специалист”, възмущава се Карина и казва, че това е параграф 22 – месечните прегледи са задължителни за бременните, а сега са им забранени.

“За да се родят

здрави деца, някой

трябва да ги

прегледа тези жени

Моя приятелка до последно не знаеше дали бебето ѝ се е обърнало, защото никой не я погледнал на ехограф. Ако тръгне да ражда и бебето не се е обърнало, може да се получат жестоки усложнения”, казва Попова. Тя обяснява, че в момента здравната каса не позволява прегледи и изследвания на бременни, но в частни лаборатории няма проблем да се изследваш. Тя самата си платила за кръвни изследвания на частно, въпреки че е здравноосигурена.

“А реално ти пак отиваш да даваш кръв. Дали ще се омешаш с хората на опашката в държавната, или в частната лаборатория, не е от значение. Просто държавата си спестява тези пари, защото аз ги давам от джоба си. И проблемът не е, че аз съм ги дала, мога да си го позволя, но има жени, които не могат”, казва Карина. Освен това много ѝ липсва ходенето – нещо, което по принцип е препоръчително за бременните. Сега обаче също ѝ е забранено заради коронавируса. За да компенсира това, вкъщи с Ариел правят йога и разни други упражнения.

“Разходки от стаята

до балкона и танци”,

допълва Дичо. Той пък свири и пее, но Ариел май не проявява много интерес към занаята на баща си. Тананика си, но не я влече много. “Аз на 2,5 г., като съм запял, и не съм спрял, то си проличава. Ако се хване за китарата или за пианото, по-лесно ще разбера дали има талант, ама не се хваща”, казва Дичо и допълва, че повече я влече танцуването: “Танцьорка ще е”.

Въпреки крехката си възраст Ариел практикува 4-5 вида танци – посещава уроци по художествена гимнастика, ходи на народни и на бални танци, както и на модерни.

“За 5-годишна е много добра”, хвали се гордият татко.

Покрай карантината танцуват вкъщи, гледат да се движат и да уплътняват времето с интересни занимания. Освен това си измислят разни игри, учат я на буквите, както и да чете и пише. Дичо и Карина намират позитивните страни на изолацията в това, че прекарват повече време с детето си и му обръщат повече внимание. 

Засега 5-годишната Ариел не проявява интерес към занаята на баща си.
Засега 5-годишната Ариел не проявява интерес към занаята на баща си.

“Това е хубав момент да се съберат семействата, да видят дали могат да са заедно, как се градят нещата, как се възпитава детето без детска градина. Много неща и предизвикателства”, казва с оптимизъм Дичо. Но пък имат и своите родителски тревоги.

“Тъжно ми е, виждам, че ѝ е скучно”, казва Карина. Преди дни Ариел имаше рожден ден, за който семейството организирало парти в зала за зимни спортове с изкуствена писта. В деня преди празника обаче е въведена кризисната ситуация и празненството се провалило. Затова вкъщи се събрали само с най-близките.

“Тя не страда за такива неща, слава богу. Не е плакала за това”, казва Карина. В този момент техният малък оазис за излизане на въздух и за различно преживяване е градината на Дичо, в която сеят различни неща.

“Седим на чист въздух, понеже обичаме краставички, чакаме да си ги засадим. Имаме ги и на терасата, и в двора”, казва Дичо. А Карина допълва: “Сега е времето на лука и чесъна, по-нататък ще засадим и други зеленчуци”. Желанието им е да захранят бебето с домашна продукция другата зима.

Карина нашумя с участието си в кулинарното шоу “Мастършеф”, но готвенето е само хоби и страст. Истинската ѝ работа е свързана с рекламния бизнес, който има. И тревогите ѝ в момента са свързани и с него.

“Имам 10-ина човека, които работят във фирмата ми. Оставили сме само по един човек да ходи и аз не мога да отида на място да видя как се случват нещата. Занимавам се с реклама и вероятно ще има много голяма рецесия след лятото. Това е първото перо, което хората ще отрежат от бюджетите си, нормално е да бъде така. Не сме толкова отчаяни, знаем, че ще се оправят нещата”, завършва оптимистично Карина.

Дичо пък сега си припомня детските песнички не само заради очакването на втората си дъщеричка, а и защото записва албум с такива.

“С повечето наши изпълнители правим вече втори диск с детски песнички, стана много готино. Това са най-хубавите песни”, казва Дичо. Сега в домашни условия ще направят нова компилация с детски песнички, защото всички те имат деца и домашни студиа за записване. 

Дичо сега записва в домашното си студио детски песнички.
Дичо сега записва в домашното си студио детски песнички.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ