Напишете дума/думи за търсене

Още едно момиченце се роди чрез донорската инвитро програма на София

Още едно момиченце се роди днес, благодарение на подкрепата на донорската инвитро програма на Столичната община.

Така, благодарение на единствената у нас подобна програма, са вече 18 - 6 момиченца и 12 момченца.

Още няколко семейства от София, които са се нуждаели от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, са в очакване да станат родители през следващите седмици, съобщиха от фондация "Майки за донорство".

Една от двойките се бори за щастието да имат свое дете вече 15 години.

От 2015 г. насам всяка година Столичната община подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе".

В бюджета на София всяка година се предвиждат по 70 000 лв. за тази цел.

Първото бебе на донорската инвитро програма - Самуил навърши 3 г. миналата есен.

Специалната комисия от лекари и експерти, която разглежда документите на кандидатите за донорската програма, ще се събере до началото на юни, уточни д-р Моника Чеуз, директор на дирекция "Здравеопазване" на Столична община.

Повече подробности за програмата и начин на кандидатстване по нея може да се намери на сайта на общината - https://www.sofia.bg/programms-invitro

Десетки хиляди са жените в Бълггария, които се нуждаят от инвитро с донорски яйцеклетки, за да станат майки. Затова фондациите "Майки за донорство" и "Искам бебе", съвместно със Столична община, разработиха този проект за финансиране на част от необходимите процедури, уточниха от кметството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ