Напишете дума/думи за търсене

Бременна жена е с коронавирус в Добрич

Бременна жена от Добрич е заразена с COVID-19 - потвърди гинекологът, който следи бременността й. На 1 юли тя е била на преглед при него. Той, като контактно лице на заразената, също е бил тестван .

Всички контактни лица на 31-годишния жител на Добрич, за който на 7 юли стана ясно, че е с положителна проба за COVID-19, са с отрицателни резултати. Той самият е в добро общо състояние.

Абитуриент също се оказа заразен с коронавирус Младежът разказа още, че се чувства добре, под карантина е и се лекува у дома си. Изследвани са родителите му и сестра му, които са с отрицателни тестове. Миналата сряда е почуствал, че няма обоняние. „От самото начало на карантината съм притеснен на тема коронавирус, затова сам се подложих на бърз тест, който се оказа отрицателен” - каза младежът. После, за по-голяма сигурност, си направил и PCR тест. След като научил, че е позитивен, първо се обадил в Регионалната цдравна инспекция, а после и на всички свои съученици, за да ги предупреди. Те също ще бъдат тествани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ