Напишете дума/думи за търсене

Мило дете, правиш малките неща в деня красиви

Скъпо мое дете, изненадваш ме и вдъхновяваш всеки следващ ден. Правиш малките неща красиви по толкова начини.

Начинът, по който правиш първи опити да произнесеш името си, е очарователен. Кара сърцето ми да се усмихва. А също и всички смешни наименования, които слагаш на предметите, които те заобикалят.

Начинът, по който показваш с малкото си пръстче някоя цифра ме кара да се разтопявам от гордост. А също и сладките ти танцови движения, докато пееш детска песничка с нежния си глас.

Начинът, по който произнесе първото си цяло изречение и очарователното "мамо, мамо, мамо", казано 1000 пъти, което ми се причува отвсякъде. А също и непрестанните ти въпроси, които не спираш да задаваш.

Начинът, по който ми се усмихваш, когато те взема от градина и разговорите, които водим, докато се прибираме към вкъщи. А също и безумните ти вкусови предпочитания за вечеря, на които просто няма как да откажа.

Начинът, по който имитираш кученце и котенце или пък малкото пиленце, казвайки "пи-пи-пи" с милото си гласче. А също и любовта, с която искаш да гушнеш всяко едно животинче, което срещнем по пътя.

Начинът, по който порасна от бебе до дете, което има капризи за облеклото си. А също и онези спомени за всички онези безсънни нощи, в които плачеше и те успокоявах с притискане към гръдта си.

Начинът, по който ухаеш и мекотата на кожата ти. А също и мъничките ти ръчички и крачета, които оставиха отпечатък в сърцето ми още в деня, в който чух първия ти плач.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ