Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата – 6 – 9 август

Снимка: Pixabay

В четвъртък

„Напред“ – детски филм

6 август, в кината

В това филмово приключение зрителите проследяват историята на двама братя елфи, които тръгват през девет земи в десета, за да разберат, има ли все още магия. Тийнейджърите срещат чудати същества, магически сили и се потапят в истинско приключение.
Анимационният филм е с продължителност 102 мин. и е дубилиран на български език.

Препоръчителен за зрители над 5-годишна възраст.

В петък

Онлайн урок по керамика

7 август, 11,00 – 13, 00 ч.

Кой има сръчни ръце? А кой има желание да твори с тях чудати и прекрасни предмети от глина? За тях е онлайн урокът на асоциация „Булгарка“, част от Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика”. В рамките на два часа на интернет страницата на асоциацията - bulgarika.eu/ceramics, всички желаещи ще имат възможност да се докоснат до изкуството на керамиката.

Онлайн урокът е безплатен и е част от програмата на най-голямото артизложение в България и е препоръчителен за лица над 9 г.

В събота

„Музейко“ в Южния парк

8 август, събота, 10:00 до 16:00 часа, Южния парк - на Голямата поляна откъм бул. Гоце Делчев

Артателие за хартиени комети, уроци по авиоинженерство, в които децата сами ще си направят безмоторен самолет. Ще бъдат отправени и предизвикателства за младите откриватели с бистър ум и бърза крачка. Това са само част от изненадите, които очакват малките и по-големи музейковци в Южния парк тази събота. Ще има и томбола с награди!

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност - капацитет и дистанция. Вход свободен.

В неделя

„Фортисимо Фамилия“ с лятна история за тромпета

9 август, неделя, 11,30 ч, зала „България“

С „Приказка за тромпет” стартират новите концерти на „Фортисимо Фамилия“ - детската образователна програма, създадена по идея на маестро Максим Ешкенази. Сега, след пандемичната обстановка отново ще си я припомним. Или пък по-малките зрители ще го видят и чуят за първи път. Софийската филхармония, солистът Петър Македонски и актрисата Сандра Петрова ще разкажат историята на вълшебната тръба с древна и богата биография- тромпетът. В музикалната програма влизат произведенията „Полетът на бръмбара“ – Римски Корсаков, „Музика на водата“ – Хендел, „Междузвездни войни“ – Джон Уилямс и др. Оркестърът на Софийската филхармония ще свири под диригентската палка на талантливия и харизматичен млад диригент, Цанислав Петков, а сценарият и този път е дело на писателя и сценарист Александър Чобанов.

Събитието е подходящо за деца над 3 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ