Напишете дума/думи за търсене

Проучване разкрива най-застрашените от изчезване бебешки имена

СНИМКА: Pixabay

Изборът на име за бебе е едно от най-важните решения в живота на родителите му, както и в неговия. Всеки родител желае да избере най-подходящото за своето отроче име, било то популярно или съобразено с най-новите тенденции, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на британско проучване.

Децата с имена като Софи, Шарлот и Оливър могат да бъдат сигурни, че когато тръгнат на училище, в класа ще има поне още двама или трима съученици с тези имена, предава БТА.

Оливър и Оливия са най-популярните имена във Великобритания за 2020 г., припомня изданието.

Оказва се обаче, че някои симпатични бебешки имена са на път да изчезнат, тъй като родителите вече не ги избират за децата си.

Най-застрашеното от изчезване име за момиченце е Кърсти - с него миналата година са кръстени едва четири бебета от женски пол. Подобна заплаха грози и името за момченца Мичъл, дадено само на 21 новородени от мъжки пол през 2019 г.

Топ 10 на най-застрашените от изчезване имена за момиченца включва Кърсти, Джордан, Шона, Шанън, Кортни, Лорън, Джема, Джоди, Джейд и Наташа.

В Топ 10 на най-застрашените имена за момченца попадат Мичъл, Кийрън, Рос, Брендън, Крейг, Бен, Джордан, Кълъм, Кайл и Скот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ