Напишете дума/думи за търсене

Окончателно: Събарят строежа в двора на Александровска - детската болница ще се строи от нулата

Проф. Костадин Ангелов

Окончателно, строежът в двора на Александровска болница, предвиден за детск болница ще бъде съборен и на същото от място ще бъде изградена напълно нова сграда.

Това решение взе здравният министър проф. Костадин Ангелов, след като чу всички гледни точки по темата от лекари, архитекти, депутати и представители на граждански асоциации и след като обсъди идеята със спечелилото конкурса обединение ДЗЗД „Детско здраве”, в което основна маро заем "Главболгарстрой".

Единственото условие е това да се случи в рамките на заложения бюджет от близо 78 млн. лв. без ДДС, спази се срокът от 42 месеца и се гарантира, че няма да има поражения по околните сгради, увери здравният министър.

От "Главболгарстрой" са обследвали и този вариант преди да кандидатстват за обществената поръчка и гарантират, че ще могат да се справят със сроковете и цената.

Събарянето се предвижда да бъде механично, т. е етаж по етаж и ще започне до края на годината. В рамките на година от днес ще може да запопне и строежът на новата сграда, обясни Мая Пенчева, изпълнителен директор на "Главболгарстрой".

Очаквайте подробности!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ