Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата – 1 – 4 октомври

Снимка: Пиксабей

В четвъртък

„Лигата на животните“, анимационен филм

1 октомври, в кината

Анимацията разказва историята на Роджър - бездомно куче, което живее в Робоград. Хората в града обаче се прокудени от роботи, овладени от зли сили. Затова Роджър и всички домашни любимци обявяват война на роботите, за да си върнат техния град и хората.
Филмът е подходящ за деца над 5 години.

В петък

Мини Арт Фест 10

2 - 18 октомври, Южен парк II

Френския артист Пол Кийтън „Фрийкове“ („Freaks”) с шоу, основано на движение, манипулация на предмети и магия, и фотографска изложба на ексцентрични костюми; атракцията „жива статуя“, уъркшопи и програма на артисти от Франция, Италия, България и др. Всичко това е част от програмата на десетото, юбилейно издание на Мини Арт Фест, уникалният фестивал за съвременен цирк в шатрата на Цирк „Иванов“, разпъната в Южен Парк 2 в София.

В събота

Бърдуочинг

3 октомври, 10,00 – 14,00 ч., Южния парк

Какъв по-подходящ начин да отбележим Европейските дни на птиците от наблюдение на птици в Южния парк? 65-те крилати видове, които се срещат там очакват всички малки и големи авантюристи за щастлива среща. Срещата е до статуята на синигера, близо до входа откъм ул. "Нишава".

Събитието, организирано от Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria, ще се проведе от 10,00 до 14,00 часа като на всеки кръгъл час ще тръгва по една група с водач. Ако разполагате с бинокъл, не забравяйте да си го вземете, за да бъде наблюдението на птици още по-пълноценно.

Разходките с водач са безплатни, но всеки желаещ може да направи дарение за дейностите ни по опазване на редки и защитени видове птици.

В неделя

Концерт за бебоци

4 октомври, 11,00 ч, Софийска опера и балет - камерна зала

Музиката е магия, която не подбира публиката по пол и възраст. Доказателство за това е концертът за бебоци, организиран от Софийската опера и балет. Диригентът Борис Спасов, режисьрката Юлия Кръстева, солисти и оркестър очакват с богат репертоар и отворени обятия най-малките си зрители на първа среща с изкуството. Позволено е публиката да носи биберони и памперси или дори да спи, унесена от красотата на изкуството. Зрителите може да лазят, плачат, играят, дори да си бъркат в носа, дърпат си косата и ядат играчката или ръката на съседното дете.

Необходима е предварителна резервация. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ