Напишете дума/думи за търсене

Малката Стефани ходи настрани

Ражда се в 7-ия месец и тежи едва 1300 г 

2-годишното момиченце е с двигателни проблеми от раждането си

Малката Стефани Петрова ходи само настрани, подпирайки се на стена или с проходилка.
Смелото момиченце е на 2 годинки, но вече знае какво е да водиш тежки битки в живота. А те започват още от раждането й - появява се на бял свят преждевременно едва в 7-ия месец и тежи само 1300 грама. Лекарите установяват, че Стефани има забавяне в двигателното развитие и не може да ходи или тича като останалите деца.
Момиченцето посещава различни специалисти в три държави, всеки от които поставят различни диагнози.
"Единственото общо при тях е лечението. То включва усилена рехабилитация (по 2 пъти на ден, седем дни в седмицата), логопед, с когото да работи върху фината моторика и езика на тялото (3 пъти седмично), боуен терапия (2 пъти седмично) и плуване. Лекарите казват, че първите години на Стефани са от най-голямо значение за нейното двигателно развитие и това е причината за всекидневните терапии", разказва майката Жана Тодорова.


Тя успява до един момент да заплаща процедурите, но спестяванията й се стопяват до нула. И тогава търси подкрепа от добри хора, които даряват средства за лечението.
Една беда не идва сама, както казват старите хора, и преди година на Стефани й откриват нов проблем - тромбоцитопения (състояние, при което човек има необичайно ниски нива на тромбоцитите в кръвта). Но с помощта на дарения битките продължават на всички фронтове.
"Дъщеря ми прави по 2 рехабилитационни процедури на ден, 3 часа логопед седмично, 3 часа ерготерапия и монтесори занимания по 10 часа седмично. Програмата звучи тежка, но тя се справя като герой и прави повечето неща с огромно желание. Обича да брои и умее сама до 6. Познава визуално числата до 10 и цялата азбука. За моя голяма изненада, някои думички на английски са й по-лесни за произнасяне, отколкото на български. Стефи е много по-стабилна и почти самостоятелно ходи настрани, подпирайки се на стена, както и с проходилка. Заради тромбоцитите, които не успяваме да стабилизираме, нещата се случват по-бавно, отколкото ни се иска. Надяваме се скоро да преодолеем и този проблем! Искам само едно нормално детство за нея, нищо повече", добавя майката героиня.
Можете да подкрепите битката на малката Стефани по няколко начина:

Дарителска сметка, Пощенска банка, клон София

IBAN: BG08BPBI79404088512501

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Жана Стефанова Тодорова

PayPal: [email protected]

Helpkarma - "Подкрепа за Стефани"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ