Напишете дума/думи за търсене

Бебето ще възвърне родилното си тегло до третата седмица от раждането

Стомахчето на вашето новородено е прекалено мъничко и точно затова не се нуждае от кой знае колко много храна. Веднъж на 2 до 3 часа е достатъчно. Има обаче някои изключения, при които бебето огладнява по-често и храненето става до поискване.

Докато някои бебета съобщават, че са гладни чрез силен плач, други започват мълчаливо да засмукват пръстчета и да бръчкат устните си. За новия родител това е истинска легенда! Как точно да разбера, че новороденото ми е гладно? Спокойно! Майчинският ви инстинкт ще заработи веднага и само за няколко дни ще знаете какво трябва да направите.

През първите дни от живота си бебетата обикновено губят около 7% от теглото си. Това е нормално. Нормално е и да кърмите или да давате адаптирано мляко на поне 3 часа в началото, за да възвърнете килограмите му и да може то да наддава нормално.
Новородените спят много, така че със сигурност ще ви се налага да будите детето си за хранене. Но все пак внимавайте, защото това е нож с две остриета. Правете го само в краен случай, ако е минало много време.

В противен случай рискувате сами да саботирате съня на бебето си и после ще изпитате големи трудности, когато то започне да не спи. Разбираемо е, че сте притеснена, че бебето ви ще пропусне хранене, но имайте предвид, че то е достатъчно умно, за да си "поиска" само храна, когато му е необходима. Съвсем скоро ще се събуди само и ще ви даде знак.

Така че - не прибързвайте. И все пак е хубаво да знаете, че е прието бебето да възвърне родилното си тегло до края на втората седмица от живота си. За да следите това лесно у дома, е хубаво да си имате електронен кантар за бебета. Така ще сте спокойна, защото ще имате контрол над ситуацията и няма да чакате следващия преглед, за да установите какво се случва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ