Напишете дума/думи за търсене

Пица от тиквички и моцарела

Кой казва, че пицата трябва да бъде мазна и нездравословна? Напротив! Предлагаме ви идея, с която да приготвите полезна вечеря за цялото семейство. Със сигурност и децата няма да усетят разликата й с оригиналната, а ще останат много доволни. Ето как да си приготвите това хрупкаво изкушение в няколко лесни стъпки.

Необходими продукти:

2 ч.ч. настъргани пресни тиквички

1 голямо яйце

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.ч. брашно

1 чушка

моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Поставете парче хартия за печене в една тава. Поставете настърганите тиквички в голяма купа и ги остави да престоят 10-15 минути, за да пуснат вода. След това я изсипете и ги подсушете. В същата купа добавете яйцето, пармезана, черния пипер и брашното. Образуваната смес сложете върху хартията за печене и с помощта на шпатула оформете кръг, който да прилича на блат за стандартна пица. Изпечете „тестото” за около 15-20 минути, докато краищата станат златисти. Обърнете пицата, за да се изпече и от другата страна за още 10 минути.

Намалете температурата на 200 градуса и сложете върху блата парченца моцарела и чушки. Съставките са по ваш избор и можете да добавяте или премахвате. Запечете още малко, докато сиренето се разтопи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ