Напишете дума/думи за търсене

Кога настъпва раждането?

Няма бременна жена, която да не си задава въпроса дали е възможно да не различи фалшивите от истинските сигнали за настъпващо раждане.

Дори и въпросът да изглежда безмислен за дамите, които вече са минали през този момент, то тези, на които тепърва им предстои, имат подобни питания. Когато сте в напреднала бременност, е трудно да различите сигналите, които ви дава вашето тяло. Все пак обаче има някои неща, които биха ви били от полза след 37-а гестационна седмица.

1. Контракциите при фалшивата тревога са непредвидими. Те идват на неточни интервали от време и нямат повишаващ се интензитет. Обратното е при истинското раждане. Контракциите се случват през определено време и с всеки следващ час стават по-чести и по-дълги.

2. При настъпилото истинско раждане усещате болка ниско долу в кръста и в корема (като при цикъл). Болките и контракциите при него не намаляват, каквото и да правите. При фалшивата тревога те могат да бъдат успокоени и в повечето случаи не обхващат гърба.

3. При фалшивата тревога за раждане честотата и интензитета на контракциите могат да бъдат контролирани чрез смяна на позицията на тялото. А също така е възможно да изчезнат и за дълги часове, след което да се появят отново.

Каквито и симптоми да изпитате, се свържете незабавно със своя лекар, който ще вземе най-доброто решение за здравето на вас и вашето бебе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ