Напишете дума/думи за търсене

Широки пуловери и дрехи на пластове спестяват пари по време на бременност

Бременността е прекрасен период за всяка жена, в който обаче тялото ѝ се променя с бързи темпове и това налага смяна на гардероба. И докато много шопинг маниачки истински се радват на това, за други жени пазаруването е излишен разход и намират за ненужно да харчат големи суми пари за вещи, които ще им служат само няколко месеца. Тази статия е за всички бъдещи майки, които предпочитат да харчат малко пари за дрехи през бременността, които даже да могат да носят и след това.

Ластици за дънки. Този трик е доста разпространен сред бъдещите майки и спестява купуването на дънки за бременни, които са доста непрактична и краткосрочна покупка. Затова използвайте обикновен ластик за коса, прокарайте го през копчето, след това през елика и отново закачете на копчето. Така ще “закопчаете” любимите си панталони и е необходимо само блузата ви да бъде по-дълга, за да прикрие хитрината ви.

За да разширите дънките, използвайте ластик за коса.
За да разширите дънките, използвайте ластик за коса.

Удължители за сутиени. Наедряването на бюста е един от приятните странични ефекти на бременността. На много жени им отесняват сутиените и се втурват да купуват нови, които също се оказват излишна покупка, защото след появата на бебчето ще носите бельо за кърмачки, а хубавите сутиени ще се захабяват и зацапват безвъзвратно от кърмата. Затова отидете до най-близкия магазин за бельо или там, където предлагат стоки за 1 лев, и си купете удължители за сутиени. Струват около левче и наддават дължината на бельото, така че да ви бъде комфортно. А парите, които сте решили да инвестирате в ново бельо, дайте за практични сутиени за кърмене, които ще влязат в употреба за доста по-дълъг период от време.

Удължители за сутиени наддават дължината на бельото, така че да ви е комфортно.
Удължители за сутиени наддават дължината на бельото, така че да ви е комфортно.

Спортни сутиени. При някои жени нарастването на бюста е придружено с болезнено усещане, а това прави носенето на сутиен с банели почти невъзможно.

Тук на помощ идват спортните бюстиета. Те са от памучна или “дишаща” материя, нямат банели и други твърди или дразнещи елементи и отново придават стегната форма на бюста ви. Освен това ще ви бъдат от полза, когато решите да се върнете във форма след раждането и започнете с тренировките.

Бикини и боксерки с ниска талия. Вместо класическите бикини за бременни, които са с висока талия и стигат чак до под бюста, си вземете памучни с ниска талия (до под коремчето), които са само размер по-големи от вашия. Те са много подходящ избор за този период, а и за първите месеци след раждането. Тогава също ще ви бъдат необходими памучни бикини, които не са много вталени. Бельото за бременни пък ще ви бъде голямо, защото мястото, предвидено за бременното коремче, ще виси грозно, когато си върнете старата форма.

Широки ризи и овърсайз пуловери с панделки и колани. Широките ризи и пуловери сега са най-добрият ви приятел. Харесайте си такива, а ако не обичате да “плувате” в дрехите си, винаги може да вържете красива панделка или колан над коремчето. Така ще превърнете дрехата в удобна и красива премяна за бременни, а след като родите, ще може да слагате колана или панделката на кръста, така че да подчертае резултата от връщането ви във форма или да прикрие леките несъвършенства след бременността.

Един размер по-големи дрехи. Еластични дрехи с размер, по-голям от обичайния ви, са удобно и практично решение за тези месеци. Достатъчно е да си купите следващия номер. Същите дрехи ще може да използвате и след появата на рожбата ви, така че да не са хвърлени на вятъра парите, които сега харчите за стайлинга си.

Мъжки тениски и жилетки. Този период е удачен да поделите гардероба на мъжа ви. Ако той е по-едър от вас, спокойно може да прибегнете до неговите блузи и връхни дрехи, когато вашите вече не ви стават. Това вероятно ще се случи чак в осмия-деветия месец, което обезсмисля пазаруването на нови палта и жилетки, които обичайно са скъпи. Ако обаче бащата на бебето не е с толкова богат гардероб или в момента не може да се конкурира с вас и коремчето ви, винаги може да вземете назаем дрехи от своя приятелка, която вече е родила и в момента няма нужда от дрехи за бременни.

Еластични клинове и поли с висока талия. Клиновете за бременни не са толкова лоша идея и ако имате възможност, може да си вземете един-два, особено ако напредналата бременност е в студените месеци. Ако обаче категорично отричате дрехите за бъдещи майки, може да се снабдите с клинове с висока талия от еластична материя. Внимавайте да не са много стегнати, за да не пречат на растящото коремче и да не притискат бебето. Поли с висока талия също може да разнообразят гардероба ви и да се комбинират с всякакви блузки, тениски, ризи и сака.

Ризи върху тениски - вързани под бюста. Много жени обичат да “раздвижват” стайлинга си с клин с висока талия, тениска и риза, вързана под бюста. Така се придава бунтарска и интересна визия на жената, коремчето е “на свобода”, а вързаната високо над него риза отвлича погледа от едрината на тялото.

Пластове и къдрички за прикриване на коремчето. Ако не искате да натрапвате бременния си корем навсякъде, а предпочитате по-стандартни и класически визии, заложете на дрехи с къдрички и пластове. Така на пръв поглед няма да се забелязва наедрялата ви фигура, а и тези дрехи може да се носят и след бременността.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ