Напишете дума/думи за търсене

Актьорът Ицко Финци на 84 години: Задминах Чаплин и Мик Джагър с бебе!

Малката им дъщеричка Ида вече е на 3 години

Не си правим подаръци у дома, за нас всеки ден е празник

"Бих рекорда на Чаплин и Мик Джагър с бебе на 84 г. и продължавам напред. Не бях мислил, че ще се вдигне този шум, не ми беше приятен, но не мога и да кажа, че беше голяма драма за мен. Живеем с хора, които обичаме, и те са ни като щит срещу всички, които критикуват."

Това сподели големият актьор Ицко Финци, който ще изкара рождественските празници във Варна заедно с дъщеря си Ида и жена си Лиза Боева. "Няма нищо да си подаряваме за празниците. Когато нещо ни се прииска, си го взимаме. Иначе най-ценното за мен е времето с дъщеря ми - по цели дни си правим концерти - аз свиря, тя танцува, пее, аз танцувам. Всеки ден ни е празник", споделя Ицко, а двамата с Лиза си имат и друга традиция - на всяка Бъдни вечер са у родителите на Лиза с брат й. На Коледа по обяд винаги са у сестрата на Финци - Ида, където ги чакат синът й с неговото семейство. А вече на Нова година са с приятели. "Сега обаче ще е по-ралично - за Коледа ще дойдат моите близки тук, ще отидем и до сестра ми, а Нова година ще сме сами може би", допълва промяната заради пандемичната обстановка Финци. Не само във времена на коронавируса, но и по принцип 87-годишният актьор и жена му продължават да живеят здравословно, като вече имат микроферма за кълнове и така си осигуряват винаги свежа храна. "Движим се много, изминаваме всеки ден по километри, работим по двора, скачаме, танцуваме с детето.

Ицко и Лиза са все така влюбени
Ицко и Лиза са все така влюбени

А колкото до домакинските задължения - при нас няма разпределение. Всеки прави каквото и когато може. В София имахме жена, която се грижеше в къщата да има ред, но сега в тази ситуация сами се справяме. Мое задължение е да поддържам двора - събирам сухите листа, мета външните стълби. Но най-важното е, че сме на чист въздух. Затова сме далеч от столицата - за да дишаме нормално", смята актьорът. Ицко обича и своята къщичка в Гинци, където изкарват лятото. "Обичаме простора. Такива сме си като хора, свободата ни зарежда. Не се стараем да променяме други. Приемаме се такива, каквито сме. Късно е за превъзпитание", категоричен е влюбеният в по-младата с 44 години жена Ицко Финци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ