Напишете дума/думи за търсене

10 покупки за новороденото, които може да пропуснете

Можете да минете и без бебешки обувки и торба за памперси

Когато ви предстои да станете мама за първи път, рискът да купите не едно и две ненужни вещи, всъщност никак не е малък. Приятелите ви казват, че ще ви е нужно едно, колежките ви убеждават, че без второ е абсолютно невъзможно да се справите. И така списъкът става безкрайно дълъг и определено скъп. А в края му имате една купчина от вещи, които сте ползвали 1-2 пъти. Нека видим кои са вещите, които се препоръчват най-много, а в същото време можете спокойно и без тях.

1. Бебешки обувки

Една от първосигналните реакции на голяма част от дамите, които дълго са копнеели да си имат бебе, е да отидат и да му купят най-миниатюрните и сладки обувчици. Те наистина имат акуратен вид, който е способен да разтопи всяко женско сърце, но истината е, че наистина няма да ви бъдат нужни, освен като аксесоар за бебчето. Така или иначе в началото едва ли ще го извеждате често навън, а докато се усетите, те вече ще са му станали малки. Повече от ясно е, че няма да ги използва за ходене, а само като аксесоар. И все пак тази покупка спада към списъка с неща, без които определено можете да минете.

2.Торба за памперси

Домашната торба за памперси е интересен аксесоар, но не особено практичен. като декорация към бебешката стая наистина е оригинална, но замислете се - докато извадите памперса от нея и го сложите, минава време. Освен това на определен интервал трябва да я пълните наново. В задълженията ви ще влиза и да я перете. И всичко това, за да спрете да я ползвате след година.

3. Кош за мръсни памперси със система за неутрализиране на миризми

Съвсем възможно е изобщо да не сте чували за подобно изобретение на техниката. То обаче е хит в някои държави. Представлява пластмасов кош, който се затваря плътно и е пригоден само и единствено за мръсни памперси. Има система за неутрализиране на миризмите.

Съвсем излишно е да се отбелязва колко ненужна покупка е това, зашото повечето нормални хора изхвърлят всеки ден памперсите на бебето си. А и едва ли искате да живеете с мисълта, че някъде в дома ви има куп използвани пелени.

4. Кърпички за почистване на биберон

Кърпичките за почистване на биберон са съвсем обикновени мокри салфетки, само че за безопасно дезинфекциране на замърсената залъгалка. Много по-просто и далеч по-евтино е е да измиете с чиста вода падналия на земята биберон.

5. Скъп спален комплект за креватчето

Скъпите спални завивките наистина са хубаво нещо, но не и когато става дума за бебешко креватче. Навярно имате представа колко често ще се цапат от върнато мляко, храна, от пропускане на памперса. Ето защо инвестицията е ненужна. На пазара се предлагат достатъчно модели с перфектно качество на наистина нормална цена.

6. Бебешко кошче

Голяма част от родителите купуват бебешко кошче/люлка наред с креватчето за бебето. Повечето от тях обаче почти не я използват, макар че са я избрали за съня на малкото създание през първите дни от живота му.

Съветвам ви да пропуснете тази стъпка, защото не е особено практична. Периодът за използването й е твърде кратък, а средствата, които ще отделите, не са никак скромни.

7. Дизайнерски дрехи

Високият клас дизайнерски дрешки за бебето, са сигурният начин да отделите сума над 200 лева за нещо, което ще бъде използвано веднъж. Бебетата растат с часове и обикновено, когато имат натрупани купища подарени дрешки, дори не могат да облекат някои от тях. Така повечето си остават с етикетите.

8. Плюшени играчки

Вашето бебе ще умее да съсредоточава вниманието си и да държи в ръчички малки игграчки, едва когато влезе в своя шести месец. Дотогава е абсолютно ненужно да му купувате такива, освен за декорация на стаята. Освен това плюшените играчки задържат прах, който няма да е полезен за кожата и дишането на малкия член от семейството.

9. Машинa за затопляне на мокри кърпички

Ако не сте чували за съществуванете на това изобретение, вече знаете за него. Затоплящите са кърпички са един от последните писъци на модата. Създадени са, за да му е топло на бебето ви, когато допрете кърпичката до личицето или дупето му. Тук е моментът да си представите как някой по-възрастен човек идва и казва осъдително: "Все едно баба ти само със затоплящи се кърпички те е бърсала!"

10. Люлеещ се стол

Видът на родилка, държаща бебето в ръцете си, докато му пее приспивна песничка на люлеещ се стол, наистина е много мила, но почти неприложима в реалния свят. Със сигурност ще има моменти, в които ще успявате да приспите бебето на него, но сега си представете ситуацията, в която то плаче, а вие се опитвате да го люлеете. От друга страна не е много добра идея да го храните/кърмите, докато сте в движение. Така че - от всичко написано дотук, и люлеещият се стол спада в списъка с прекалено скъпи непрактични вещи, които ще се използват за малък период от време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ