Напишете дума/думи за търсене

Какво да правя, ако вдигна температура през бременността

Прекарването на температура може да бъде наистина опасно по време на бременността. Можете да редуцирате риска, като предприемете мерки и я намалите възможно най-скоро.

Нека първо разгледаме коя температура се счита за нормална. При възрастните хора тя не трябва да бъде по-висока от 38 градуса, ако се измерва през устата. Всичко над тази стойност е повод за незабавна реакция. Поставяте ли термометъра под мишницата си, следете градусите да не надвишават 37,5.

Ако бебето в утробата ви изведнъж премине от топлината на средата, в която е свикнало, към по-висока, това неминуемо ще има последици, ако не вземете мерки. Нормалният процес на развитие ще бъде саботиран и ще предизвикате опасност от спонтанен аборт. Това може да стане наистина в краен случай, но е хубаво да знаете възможните неприятни последици, за да се пазите по-добре.

Най-голям риск за плода има температурата през първите три месеца от бременността. В късните етапи тя може да предизвика родилни дефекти, ако се предприеме самолечение. За да намалите рисковете, правете малки стъпки за самосъхранение. Мийте си ръцете често, избягвайте социалните контакти в сезона на гриповете и в никакъв случай не общувайте с болни хора. Било то и роднини.

Не пренебрегвайте правилното и балансирано хранене. Когато си набавяте всички необходими вещества, ще подсилите имунитета си и ще се предпазите от заразяване. Ако все пак видите симптоми за настинка и грип и отчетете повишена температура, незабавно се свържете със своя лекар. В никакъв случай не взимайте медикаменти без лекарско предписание, защото те могат да са опасни за бременността ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ