Напишете дума/думи за търсене

Над 10 хиляди деца са родени у нас с помощта на процедура инвитро

"Имаме родени над 3 хиляди български деца с нашата помощ, а от Държавният фонд "Инвитро" вече са над 10 хиляди български деца". Това каза в предаването "Неделя 150" Мария Янева, председател на Фондация "Искам бебе", която е създадена преди 14 години. Самата тя е чакала да роди дете 11 години. Сега Мария Янева се радва на 4-годишния си син Ради.

50 общини изпълняват програма за подпомагане на двойки за инвитро процедури, допълни тя:

"Предстои ни кампания, която е покана към общините, които нямат създадена такава програма да бъде създадена. А към тези, в които съществува, имаме предложение да бъде включено за финансиране подкрепа и за донорското инвитро".

От 8 март ръководството на верига спортни обекти, 8 от които са в София и един в Пловдив, стартира кампания в помощ на двойки, които не могат да имат деца. Събират се средства, като амбициите са да бъдат осигурени пари поне на две семейства за инвитро процедури.

Между 7 и 15 хиляди лева струва една инвитро процедура, като не винаги резултатът е успешен.

"Искаме да се включим в такива благотворителни кампании, защото на днешно време знаем, че всеки има нуждата да помага, да направи нещо добро. В крайна сметка доброто е най-важното на този свят и в бъдеще ще се включваме в такива благотворителни кампании", каза Вили Томова, представител на спортните обекти и организатор на кампанията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ