Напишете дума/думи за търсене

4 храни за стройна фигура

Всички мечтаем да имаме перфектното тяло, но процесът на отслабване не е лек. Постоянно сте гладни. Вашите енергийни нива се изчерпват. Чувствате се раздразнени. Но това е най-вече трудно, защото не доставяте на тялото си правилните хранителни вещества.

Здравословното отслабване изисква пълна трансформация на начина на живот и промени в диетата и единственият начин, по който ще се придържате към него, е като ядете храни, които всъщност ви харесват и които ви дават енергия. И така, чувствате ли се изгубени в търсене на най-добрата храна за отслабване. Подготвили сме списък с продукти, които са не само отлични за отслабване, но и лесни за приготвяне и комбиниране.

Яйца

Те са една от най-добрите храни за отслабване, достъпни са, евтини и лесни за приготвяне. Високопротеиновата закуска или брънч - включително вкусен зеленчуков омлет или поширано яйце на препечен хляб - може да бъде много засищаща през натоварения ден. Дори твърдо сварено яйце на върха на вкусна салата може да ви засити.

Листни зелени

Ако искате да изхвърлите тези излишни килограми, една от диетичните промени, които можете да направите, е да включите повече листни зеленчуци в храната си.

Спанакът, зелето, марулята, зелето са суперхрани, заредени с фибри, витамини и минерали. Те са идеални за добавяне в салати или като гарнитура. Яденето на листни зеленчуци ще добави обем към вашите ястия, без да нарушава броя на калориите. Ще се чувствате сити през целия ден, но няма да се чувствате виновни за обилното похапване от тях.

Риба

Няма как да сбъркате с хубаво филе от мазна риба. Рибата тон, сьомгата и сардините винаги са чудесен избор, защото са богати на омега-3 и постни протеини. Ненаситените мастни киселини и минерали, съдържащи се в сьомгата, я правят отличен избор за вечеря.

Сьомгата е богата и на Витамин D, който според изследванията може да помогне при отслабване и контрол на теглото. Тя съдържа и 25% от дневния витамин В 6, което е чудесно за регулиране на настроението и стреса. Хубавото ястие от мазна риба ще задържи глада ви и ще ви помогне да избегнете нежелания апетит по-късно през деня или нощта. Това е най-добрата храна за отслабване.

Ябълков оцет

Не едно и две проучвания показват, че ябълковият оцет помага за поддържане на баланса на кръвната захар, контролира апетита и подобрява метаболизма.

Препоръчителното количество от този „еликсир“ е 1 до 2 супени лъжици на ден. Овкусете салатата с него или го смесете с малко вода и го вземете преди хранене. Ще усещате как гладът отшумява с всяка изминала минута.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ