Напишете дума/думи за търсене

Хрупкава картофена баница

Дори традиционно ястие, като баницата, може да придобие различен вид и вкус с малко въображение и килограм картофи. С тази лесна и много вкусна рецепта ще постигнете резултат, който много наподобява пататника, типичен за Родопите. Това предложение обаче е една идея по-здравословно и леко за храносмилането.

Необходими продукти:

1 ч. ч. брашно

1 кг. картофи

щипка сол

1 глава лук

масло

зехтин

Начин на приготвяне:

Омесете тесто от вода, брашно и щипка сол. От него разточете 3 кръгли кори. Можете да използвате и готови от магазина.

Сварете картофите и ги обелете. Намачкайте ги с вилица. Запържете ситно нарязания лук в 3 супени лъжици зехтин. Добавете зехтина с лука към картофите и разбъркайте добре.

В предварително намазана тавичка сложете първата кора. Върху нея сложете от сместа и покрийте с няколко резенчета масло. Сложете и втората кора и направете същото с останалата картофена смес. Завършете баницата с третата кора, като върху нея сложете само масло. Изпечете за 30 минути на 180 градуса на предварително загрята фурна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ