Напишете дума/думи за търсене

8 неща, които никой не ви казва за секциото

Ако имате планувано секцио, със сигурност в главата ви стоят куп въпроси, които си задавате. Притеснявате се за този ден и се чудите дали сте подготвена за всичко.

Така е при естественото раждане, а какво остава, когато ви предстои операция. Истината е, че колкото и да се информирате предварително, има някои неща, които никой няма да ви каже за цезаровото сечение. И то не за друго, а защото за повечето лекари изглеждат просто като рутинни детайли. Ето кои са те.

1. Ще бъдете облечена с болнична нощница преди операцията, но само, за да бъдете....съблечена след това. По време на операцията по-голяма част от тялото ви ще бъде гола. 

2. Ще се чувствате дезориентирана от упойката. Ще загубите чувство за време и пространство. Някоя от сестрите ще стои до главата ви и ще говори с вас, за да отвлича вниманието ви по време на манипулацията. 

3. Няма да усещате болка, но е твърде вероятно да изпитвате дърпане при изваждане на бебето и при шиенето.

4. Някои родилки споделят, че упойката ги е накарала да се почувстват зле и да им стане лошо. Не се тревожете. Дори и да имате такива усещания, всичко с вас ще бъде наред. Това ще е само временно!

5. Ако мъжът ви присъства на раждането, е съвсем възможно да му стане зле и да поиска да излезе. Лекарите не позволяват на външни лица да насочват погледа си пряко към корема и разреза, но все пак това няма как да се гарантира, така че не се изненадвайте, ако половинката ви пребледнее. За предпочитане е да не присъства в залата, ако е страхлив, за да не смущава и вас.

6. Вие няма да виждате операцията. Между лицето ви и корема ще има завеса.

7. Ще ви е наистина трудно да се движите след раждането и ще сте обездвижена. Не очаквайте да станете веднага без помощ и да поемете бебето си в ръце. Това е коремна операция.

8. Процедурата отнема по-малко време, отколкото предполагате. Упойката кара дори и цял час да изглежда като 3 минути. Ще усетите, че са минали точно толкова. Реалното времетраене е около 40 минути.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ