Напишете дума/думи за търсене

Баница с ябълки и канела

Необходими продукти:

500 гр. фини кори за баница

3/4 ч.ч. олио

100 гр. захар

1 ч.ч. натрошени орехи

500 гр. ябълки - обелени и рендосани

3 с.л. галета

1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Всяка кора се напръсква с олио, сгъва се на две и отново се маже с олио. Върху нея се слага част от плънката (смес от ябълките, галетата, счуканите орехи, захарта и канелата). Плънката се поставя на няколко сантиметра от краищата на кората, които се завиват навътре. След това кората се навива на руло. Оформените 6 рула се нареждат в намазана с олио тава. Пекат се на 180 градуса до зачервяване. "Баницата" се поднася с пудра захар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ