Напишете дума/думи за търсене

Кейт Мидълтън показа децата си в необятната горска градина, която проектира (Снимки)

Снимки: KENSINGTONROYAL

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън публикува снимки на своята градина. През януари тя съобщи, че ще проектира "необятна горска" градина за тазгодишното изложение за цветя в Челси. Целта й е да вдъхнови децата и семействата да излизат навън.

Въз основа на горските площи градината ще се опита да пресъздаде за възрастните усещането за чудо и магия, което са имали като деца, се казва в комюнике на двореца Кенсингтън.

Горският храм на херцогинята е част от нейната работа по ранно детско развитие.

Преди откриването на градината, съпругата на принц Уилям каза, че прекарването на времето на открито може да помогне на децата да пораснат и да станат "щастливи, здрави възрастни", съобщи Би Би Си.

В писмо до експерти, тя пише, че е било "сърцераздирателно" да разбере, че е дълъг пътят, който гарантира, че всички деца могат да растат "щастливи, здрави и възползващи се от всяка възможност, която имат".

Херцогинята, която е майка на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, добави: "Мога да разбера, че хората са нервни, когато търсят помощ и се страхуват от осъждане. Това чувство на изолация може бързо да стане първостепенно и изтощително за всеки нов родител."

Кейт и Уилям показаха и снимки на децата си, които се забавляват в градината.

Те са помагали на майка си през последните месеци да събира листа, мъх и клонки, които сега са част от зеленото пространство.

В градината има дървена къща, водопад, бърлога, място за легерен огън, въжена люлка, стъпаловидни пънове и камъни.

Съвместно с ландшафтните архитекти Андре Дейвис и Адам Уайт и заедно с Кралското градинарско дружество, чрез градината Кейт иска да подчертае ползите, които природният свят носи на психическото и физическото благосъстояние.

"Горската терапия", или изкуството "шинрин-йоку", произхожда от Япония от 80-те години на миналия век. То е въведена от правителството като национална здравна програма.

Японски учени откриха, че два часа внимателно проучване в гората може да намали кръвното налягане, да намали нивата на хормона на стреса - кортизол, и да подобри паметта и концентрацията.

Те открили също, че фитонцидите - химикалите, излъчвани от дърветата, имат антимикробно действие върху хората, стимулирайки имунната им система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ