Напишете дума/думи за търсене

Проблеми със стомаха през бременността. Как да се справите?

През периода на бременността е по-вероятно да имате запек, отколкото диария. Но не са малко и случаите на жени, които страдат от разстройство в месеците преди раждането.

Появата на диария преди 37 г.с. може да е признак за предстоящо преждевременно раждане. Но все пак не бързайте да се притеснявате, защото това е в краен случай. Най-често подобни стомашни разстройства се случват заради вирус, когато не сте бременна. А в момента може да се дължи на алергия към дадена храна, най-често непоносимост към лактоза. Ето защо е хубаво да намалите храните, които я съдържат, ако забележите такъв проблем.

Разстройството през бременността е опасно и заради обезводняването, което може да причини. Ако видите, че имате такъв проблем, започнете да приемате възможно най-много вода и изчакайте един ден, за да видите дали ще отмине. Ако това не се случи, се обадете на своя лекар абсолютно задължително. А ако диарията е придружена още от самото начало с общи оплаквания, като отпадналост и температура, се свържете с доктор веднага.

Състояние, което изисква свързване с медицинско лице веднага, е диарията без никой от посочените горе симптоми, но включваща:

1. контракции

2. вагинално течение и неразположение

3. болка и напрежение в интимната зона и ниско долу в корема

4. кърваво течение и зацапване

Всички тези симптоми на фона на диарията могат да водят към преждевременно раждане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ