Напишете дума/думи за търсене

В “Майчин дом” спасиха родилка и близнаците й

Младата майка с двете момченца и акушерките от “Майчин дом” на празника.

На рождения си ден тя прегърна за първи път бебетата, екипът я изненада с празник

Щастлива млада майка, спасена от екипа на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология “Майчин дом”, за първи път прегърна двете си деца на 29-ия си рожден ден.

Пациентката е проследявана в болницата месеци наред, като предвид неблагоприятното разположение на близнаците в матката се налага цезарово сечение.

И двете бебета са

момчета, доносени и в

отлично здраве, всяко от

тях тежи над 3 килограма

Заради големината на близнаците няколко часа след оперативното раждане матката на жената изпада в атония. Това е животозастрашаващо екстремно кървене, което в повечето случаи се получава при увеличена слабост на мускулната сила на матката. Благодарение на екипа от професионалисти жената е спасена с повторна животоспасяваща операция, която лекарите наричат лапаротомия. След всички реанимационни грижи младата майка е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и вече е със самостоятелно дишане, съобщиха от лечебното заведение.

За да остане вчерашният ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая. Директорът на “Майчин дом”

проф. д-р Иван Костов

лично поздрави

пациентката с пожелание

за дълъг живот, здраве

и семейно щастие

В АГ болницата работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.

СБАЛАГ “Майчин дом” е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас. В лечебното заведение се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна.

Всяко 14-о българско дете се ражда в “Майчин дом” - болницата, която продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ