Напишете дума/думи за търсене

Наум Шопов от първия ден сменя пелени (Снимки, видео)

Наум Шопов с дъщеря си Амая
СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ НА НАУМ ШОПОВ ВЪВ ФЕЙСБУК

С годеницата му са заедно от 7 години и са неразделни

“Здравите бебета плачат.” Това казва младият актьор и лекар Наум Шопов, който отскоро е татко. Звездата от медицинския сериал “Откраднат живот” и годеницата му Теа Минкова станаха родители на 5 декември 2019 г. Те имат дъщеричка, която кръстиха Амая.

Името идва от първите букви на любимите жени на семейството - А (от Анжела, майката на Теа), м (от Мариана, майката на Наум) и Ая, както се казва сестрата - близначка на Теа.

Макар родителите ѝ да са сред най-успешните инфлуенсъри (Теа наскоро оглави класацията на “Форбс” за жени под 30 години в тази сфера), не възнамеряват да правят фейсбук или инстаграм профил на бебето. Те обаче често публикуват снимки с нея в собствените си профили. Бебето вече е част и от канала на Наум и Теа в ютюб. 

Видео: YouTube/Naum & Tea
Двамата показват там как минава всекидневието им след появата на Амая. Снимаха и публикуваха влог дори в деня на раждането ѝ.

“На мен днес ми е суперревливо”, казва Наум на 5 декември на път за родилния дом. Теа е по-спокойна, енергична и дори приканва любимия си: “Хайде да излизаме, че имам да раждам”. В часовете, докато чака Теа да роди, Наум е сантиментален, напрегнат, нетърпелив. В клипа за раждането на бебето

Наум не скрива

сълзите си

“Покрай следването по медицина съм виждал много бебета, но е друго, като е твоето. Беше толкова мъничка и крехка, беше ме страх да я пипна”, признава младият татко. На следващата вечер той дори отива да спи при Теа и Амая в клиниката. Обяснява, че първите дни не знае как да отговори на въпроса: “Разбрахме, че си станал баща. И как е?” Не знаеш как е, доста тъпо се чувстваш, когато ти зададат този въпрос”, казва той. 

Макар до последно Наум и Теа да искат раждането да се случи по нормален начин, в последните дни на бременността разбират, че се налага секцио. Теа се възстановява бързо след раждането и още на следващия ден може да става, да се движи, да се грижи за бебето. От първия ден я кърми въпреки имплантите, които има в бюста си. Семейството решава да замрази стволови клетки на Амая.

Наум е много грижовен и внимателен баща. В първите дни почти изцяло той поема смяната на пелените на Амая, готвенето на полезни и вкусни ястия също е негова грижа. Когато имат време и възможност, Теа и Наум обичат да гледат филми и да си почиват заедно. Не са от най-романтичните двойки, но пък са правили мили жестове един за друг, които ще помнят още дълго. 

Преди години той изринал пред входа ѝ снега с лопата с надпис “Обичам те”. Тя пък често го изненадва с бележки навсякъде.

“Веднъж беше отишла някъде за два-три дни и където отворех, имаше бележка - отварям игра от плейстейшъна, имаше бележка. Също и върху кафе машината, вътре в нея - където се поставят капсулите, в шкафа при овесените ядки, в банята, под възглавницата... навсякъде”, разказва Наум.

Двойката е заедно от седем години, а от 2018 г. е сгодена. След гонка със състезателни коли на рождения ден на Теа Наум ѝ предложил брак. Двамата признават, че големият шум около предстоящата сватба ги накарала да се чувстват притиснати. Освен това, след като разбрали за бременността на Теа, решили да отложат събитието.

“Тази година планираме

да направим едно

голямо празненство,

защото се насъбират семейни празници и смятаме да го съчетаем с още един много голям празник. Така че може би ще направим нещо такова, но няма да вдигаме банкети с 300 човека, ами ще бъде нещо наистина много семпло с най-най-близките хора”, обясняват младите родители на своите зрители в ютюб. Наскоро организираха първия празник на дъщеричката си Амая. На 40-ия ден от раждането ѝ бе устроено стилно парти, на което бе орисана от най-важните жени в живота ѝ - бабите, леля ѝ и приятелки на майка ѝ. 

Теа Минкова с дъщеря си на празника на 40-ия ден от раждането ?.
СНИМКА: ЛИЧЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ТЕА МИНКОВА
Теа Минкова с дъщеря си на празника на 40-ия ден от раждането ?. СНИМКА: ЛИЧЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА ТЕА МИНКОВА

Да е жива и здрава, да стане много амбициозна, да е много щастлива, късметът винаги да е с нея, да е душата на компанията, да е креативна, да има късмет. Това са само част от пожеланията, които Амая получава от орисниците си. Преди това обаче е на първото си посещение в храм, където бе отслужена “чиста молитва” на нея и майка ѝ. Въпреки че няколко фирми предложили на Теа да организират партито, тя решила сама да го направи. На помощ ѝ се притичва сестра ѝ. Двете купили балони и всякакви парти аксесоари, с които да украсят за празника. Моменти от щастливия ден младите родители споделиха в ютюб канала си, а Наум Шопов публикува във фейсбук снимка с красивата си дъщеря. Тримата са неразделни. 

Теа, Амая и Наум са неразделни.
Теа, Амая и Наум са неразделни.

“Преди да се роди Амая, си

обещахме, че

навсякъде ще

бъдем заедно

Няма да бъдем от тези родители - “Хайде, аз ще си остана вкъщи, ти отиди да свършиш нещо, въпреки че е по-лесно”, разказват двамата. “Ходим тримата навсякъде - по банки, при счетоводители”, разказват щастливите родители в канала си в ютюб и обясняват, че така не губят връзката помежду си и прекарват повече време като двойка. Освен социалните мрежи и ютюб канала, които развиват заедно, двамата дават консултации в областта на рекламата и социалните мрежи. Преди около година опитали да направят рекламна агенция за инфлуенсъри заедно с Алекс и Дани Петканови, но малко след това се отказали от това.

“Тогава с тях и още няколко човека създадохме нещо, което имахме желанието да бъде рекламна агенция. Няма нищо пикантно, защото четиримата с Петканови отидохме при нотариус, излязохме, направихме си групова прегръдка и заедно напуснахме тази рекламна агенция. Нямало е скандали или някакви пикантни неща. Никакви задлъжнявания. Просто нещата не се получиха така, както си ги представяхме, но животът ни среща с хора, разделя ни с хора. А и много е важно да знаете, че ние заедно всички се махнахме”, разказват Наум и Теа, а тя допълва:

“Сигурна съм, че ако сега звънна на Алекс, тя ще ми вдигне, и бих разчитала да ми помогне, ако имам нужда от нещо. Както и обратната ситуация.”

Преди това Теа е работила в рекламна агенция, в киноцентъра “Бояна”, а след това е била секретар на министър в едно от временните правителства. Най-дълъг стаж има в банка, където почти две години работи като асистент на собственика ѝ. Тогава обаче решава, че ѝ се правят по-интересни неща. Затова, подкрепена от Наум, напуска престижната длъжност и се отдава на бизнеса, който имат заедно. Покрай него и снимките на “Откраднат живот” Наум е оставил медицината на заден план, но само за малко.

“Моята медицинска кариера в момента е на пауза, защото прекалено много неща се случват и наистина 24 часа не ми стигат по никакъв начин, дори за нещата, които имаме в момента. Като си поизбутам малко от работата, ще се върна към медицината”, признава Наум. А сега графикът му е изключително натоварен заради старта на новия сезон на сериала.

“Откакто са започнали снимките, съм имал само 2-3 почивни дни”, казва той. От трейлъра става ясно, че в новите епизоди Шопов ще бъде в центъра на ключови събития. Ето защо рядко минава ден, в който той да няма снимки. Резултата от това ще видим от 25 февруари в “Откраднат живот” по Нова тв. 

Наум Шопов обича да прекарва всяка свободна минута в компанията на дъщеря си.
Наум Шопов обича да прекарва всяка свободна минута в компанията на дъщеря си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ