Напишете дума/думи за търсене

Съученици на принц Джордж и принцеса Шарлот - изолирани след пътуване до Италия

Принц Джордж и принцеса Шарлот СНИМКА: Ройтерс

Няколко деца от училището, което посещават принц Джордж и принцеса Шарлот, са под домашна карантина поради опасения, че може да са заразени с коронавирус.

Съобщава се за 4 ученика, които изчакват по домовете си резултатите от теста за Ковид-19.

Две от децата са със симптоми на настинка след пътуване до Северна Италия, пише "Мирър".

За нито един от учениците обаче все още не е потвърдено, че е заразен с новия вирус, който обхвана повече от 80 000 души по цял свят.

Някои училища във Великобритания прекъснаха занятията си изцяло. Други, като това на принц Джордж и принцеса Шарлот, пратиха под домашна карантина деца, завърнали се от зимна почивка в Италия, докато не излязат резултатите от изследванията им за коронавирус.

Здравните служби в Обединеното кралство не съветват цялостно затваряне на учебните заведения.

"Училищата трябва да вземат трудни решения, имайки предвид сложността на проблемите, пред които са изправени. Но определено водещият ни съвет не е да преустановяват занятия", коментира водещ здравен експерт в страната.

"Както всички училища, ние приемаме изключително сериозно потенциалните рискове, свързани с разпространението на Ковид-19, и в тази връзка следваме препоръките на правителството за предотвратяване на емидемия", съобщават от учебното заведение, което посещават и малките кралски наследници.

"Всички родители са информирани и поддържахме постоянна комуникация с нашата училищна общност, за да гарантираме споделянето на съвети и разпространението на важна информация. Разбира се, ще запазим поверителност и няма да коментираме конкретни случаи", казват още оттам.

До родителите на всички ученици в конкретното учебно заведение са разпратени мейли, в които се съобщава за четири случая на деца с кашлица и треска. Като предпазна мярка те са поставени под домашна карантина до излизане на резултати от взетите им проби за коронавирус.

Днес стана ясно и че внучката на кралица Елизабет Втора Зара Тиндал и съпругът й няма да се самоизолират след ски пътуване до Северна Италия. Двамата се завърнали от град Бормио, Ломбардия, миналата седмица.

Говорителят на двойката съобщи, че те следват препоръките на правителството и здравните експерти, но тъй като към момента нямат никакви симптоми, няма да се самоизолират.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ