Напишете дума/думи за търсене

8 забранени храни по време на кърмене

Когато пиете кафе, част от кофеина се озовава в кърмата.

Тъй като бебетата не са в състояние да усвояват кофеина бързо и ефективно като възрастните, това може да доведе до дразнене, нервност и безсъние. Решението е да намалите или да спрете кафето.

Шоколад

Бъдете с повишено внимание, ако консумирате шоколад през време на кърменето Точно както кафето, шоколадът съдържа кофеин и може да причини възбудимост и нервност. Също може да раздразни крехкия бебешки стомах и да предизвика колики. Ето защо шоколадът го слагаме в кошницата с забранени храни при кърмене.

Цитрусови плодове

Някои съединения, открити в цитрусови плодове и сокове могат да раздразнят все още незрелия стомашен тракт, което води до нервност, повръщане и дори обрив под пелените при някои бебета. Ако намаляването на цитрусовите плодове ви притеснява или ви е трудно, ограничаването им може да се компенсира посредством богатите на витамини папая и манго.

Броколи

Консултантите по кърмене могат да кажат, че е бабина деветина, че яденето на броколи и карфиол води до раздразнение и газообразуване при бебетата. Все пак вие преценете дали да рискувате! Може да направите опит дали това ще доведе до газове при вашето новородено бебе и да прецените дали да прибавите и броколите към вашия списък с забранени храни при кърмене.

Алкохол

Една чаша вино с вечерята не бива да ви притеснява. Една напитка или по–малко на ден представлява малък риск за бебетата, за което са съгласни и експертите. Но ако вашите навици за пиене на алкохол попадат в умерена или тежка категория, е добре да потърсите помощ, защото алкохолът може да увреди трайно бебето ви. Нашия съвет е да не употребявате дори и чаша алкохол ако кърмите и веднага да го добавите към вашите забранени храни при кърмене.

Пикантни храни

Ако обичате много люто, може сами да откриете, че само щипка черен пипер е достатъчна, за да направи вашето новородено бебе раздразнително и нервно за часове. През този период намалете пикантните храни и следете състава.

Чесън

Консумирането на храни, в които има чесън, често води до неприятен аромат на кърмата. Някои бебета може да правят гримаси или да се дърпат от гърдата, ако открият странния аромат на чесън. За да не ядосвате вашето малко ангелче, просто включете във вашия списък с забранени храни при кърмене и чесъна.

Фъстъци

Ако вие или другите членове на вашето семейство имат хранителни алергии – се отнесете с повишено внимание преди включването на фъстъчени продукти във вашата диета. Според Ла Лече Лига, ако имате фамилна анамнеза за алергия, трябва да бъдете особено внимателни за вашата диета и да избягвате познатите алергени, като фъстъците.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ